Lenovo P960 – primul telefon cu cititor de amprente

15.08.2008
Lenovo P960 – primul telefon cu cititor de amprente

Lenovo, companie cunoscută în special datorită notebook-urilor Thinkpad (brand preluat odată cu achiziţionarea diviziei de calculatoare a IBM, în 2005), a lansat în mod surprinzător un telefon mobil (Lenovo P960) ce împrumută o modalitate de securizare întâlnită mai ales pe sistemele portabile – cititorul de amprente. Acesta îţi va cere autentificarea de fiecare dată când doreşti să accesezi înregistrări ale unor convorbiri confidenţiale, mesaje, arhiva apelurilor sau lista de contacte. Sistemul de recunoaştere biometric digital este produsul companiei Atrua Technologies.

Lenovo P960

Telefonul mobil Lenovo P960 mai dispune de o funcţie interesantă şi anume înregistrarea automată a convorbirilor din lista cu “VIP-uri”. De fiecare dată când apelezi un contact din această listă, funcţia de înregistrare se va activa imediat. Apoi, după cum menţionam mai sus, convorbirea VIP va fi protejată cu ajutorul cititorului de amprente.

Lenovo P960

Restul facilităţilor de pe dispozitivul Lenovo sunt banale: cameră foto de 1.3 MP, touchscreen de 2.8 inch, slot microSD şi conectivitate foarte modestă prin GPRS (lipsesc 3G şi Wi-Fi). Cât despre design, nu pot spune decât că este o combinaţie nereuşită între un terminal Nokia (partea cu tastele soft şi padul de navigare) şi unul Sony Ericsson (forma per ansamblu). Detalii despre cost şi disponibilitate nu se cunosc momentan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News