Lenovo prezintă Sisley S90, un smartphone cu un design familiar

06.11.2014
Lenovo prezintă Sisley S90, un smartphone cu un design familiar

De curând au fost scăpate pe internet imagini cu un smartphone care purta logo-ul Lenovo, dar care semăna izbitor de mult cu un iPhone 6 de la Apple. Compania chineză a dezvăluit acest telefon în mod oficial ca Lenovo Sisley S90, un mid-range fără pretenţii, care însă împrumută puţin mai mult decât carcasa metalică de pe spatele competitorului cu iOS.

În trecut am văzut multe companii din China copiind designul altor modele de iPhone, însă niciodată o companie cu renume precum Lenovo nu a riscat să „cloneze” un alt produs. De altfel, nu numai spatele metalic, marginile rotunjite şi linia de plastic sunt asemănătoare cu cele de pe iPhone 6, ci şi imaginile promoţionale sunt parcă descărcate de pe site-ul Apple şi urcate pe site-ul Lenovo.

Lenovo nu pare să se ferească de asemănarea cu iPhone, în special datorită faptului că telefonul urmează să fie lansat exclusiv pe piaţa din China, la un preţ echivalent cu 327 $. Având în vedere preţul, specificaţiile tehnice nu pot să impresioneze pe nimeni. Smartphone-ul va include un display Super AMOLED de 5” cu rezoluţie 1280 x 720 pixeli, un procesor quad-core pe 64 de biţi Snapdragon 410 la 1,2 GHz şi 1 GB de memorie RAM.

Caracteristicile care îl scot în evidenţă sunt bateria de 2.300 mAh, cipul NFC, cele două lăcaşuri pentru cartele SIM şi cei doi senzori foto de 13, respectiv 8 megapixeli. Spre diferenţă de iPhone 6, camera foto nu iese în relief, fiind integrată perfect cu spatele smartphone-ului.

Lenovo s-a inspirat şi din paleta de culori a produselor Apple, oferind S90 în gri, auriu şi argintiu, însă a adăugat şi roz, o culoare populară pentru dispozitivele din China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult