Lenovo scapă pe internet detalii despre noile sale smartphone-uri

23.02.2015
Lenovo scapă pe internet detalii despre noile sale smartphone-uri

În ciuda faptului că Mobile World Congress 2015 este la doar o săptămână distanţă, Lenovo a scăpat pe internet detalii aproape complete despre întreaga sa gamă de smartphone-uri pe care le va prezenta în cadrul evenimentului.  Vorbim despre smartphone-uri de top, phablet-uri, cât şi despre mid-range-uri colorate. Compania pare să încerce să acopere toate segmentele de piaţă, chiar dacă nu toate modelele vor fi disponibile în toată lumea.

Lenovo Vibe Shot este un model despre care am mai auzit şi săptămânile trecute. Acesta este un smartphone la limita dintre mid-range şi high-end, dedicat pasionaţilor de fotografie cu smartphone-ul. Acesta va concura probabil cu modelul HTC One Eye din Asia şi introduce câteva funcţii interesante. Senzorul de 16 megapixeli dispune de stabilizare optica, cât şi de un flash LED triple-tone, pentru iluminare naturală, o premieră pe smartphone-uri. Acesta dispune de un display de 5” cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), construcţie din aluminiu, un buton dedicat fotografiei, dar şi performanţă ridicată. Procesorul Snapdragon 615 va asigura o experienţă de utilizare fluidă, iar cei 3 GB de memorie RAM şi 32 GB de spaţiu de stocare internă sunt de ajuns pentru orice fotograf amator. Cei care au nevoie de mai mult spaţiu pot apela la un card microSD.

Lenovo Vibe X3 este noul flagship al companiei, care va adopta un design diferit faţă de generaţia precedentă. Acesta este construit pe o ramă metalică şi va integra pe partea din spate un senzor pentru amprente, cât şi un senzor foto de 20,7 megapieli. Boxele stereo sunt amplasate deasupra şi sub display-ul de 5,5”, asemeni seriei One de la HTC. Rezoluţia afişată va fi însă tot Full HD.

Duo-ul Vibe P1 şi P1 Pro constă în smartphone-uri de medie, dar cu acumulatori de cursă lungă. Vorbim despre 4.000 mAh pentru modelul P1 şi 5.000 mAh pentru P1 Pro. Deşi nu avem detalii complete despre modelul procesoarelor integrate, acestea vor oferi opt nuclee, iar conexiunea de date mobilă se face prin intermediul modem-urilor LTE. Vom afla probabil detalii despre dimensiunile ecranelor şi despre rezoluţiile afişate săptămâna viitoare, la MWC.

În cele din urmă, avem două modele la poluri opuse. Lenovo Vibe Max, un phablet cu ecran de 6” şi rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi Vibe S1, un mid-range care pare să vină într-o paletă diversă de culori, cu o cameră frontală avansată, pentru fanii selfie-urilor. Informaţii mai detaliate despre aceste două terminale nu există momentan.

Aceste modele vor fi dezvăluite oficial săptămâna viitoare, iar sistemul de operare de pe toate va fi Android 5.0 Lollipop. Probabil că în cadrul evenimentului de la Barcelona vom afla atât datele de lansare, preţurile, cât şi informaţii despre disponibilitatea acestor terminale în Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult