Lenovo Z5 Pro este un nou smartphone cu design all-screen şi cameră foto retractabilă

01.10.2018
Lenovo Z5 Pro este un nou smartphone cu design all-screen şi cameră foto retractabilă

Introdus de Apple pentru seria iPhone X, designul cu ecran decupat la partea de sus a fost adoptat de majoritatea producătorilor smartphone, chiar dacă o parte dintre utilizatori s-au arătat mai degrabă deranjaţi de schimbarea făcută. În timp ce unii producători au încercat să optimizeze forma „bretonului” pentru a lăsa mai mult spaţiu de afişare util, alţii au mers pe ideea eliminării complete a acestuia, rezultatul fiind apariţia unei nişe de produse cu aspect foarte atrăgător.

Pionierat de Xiaomi Mi Mix, designul bezel-less a fost reinterpretat de rivalul Vivo Nex S, un smartphone cu trăsături nemaiîntâlnite până atunci: ecran fără benzi laterale şi decupat după conturul carcasei, difuzor piezoelectric pentru a reda sunetul direct prin sticla ecranului, camere foto retrase prin glisare în interiorul carcasei.

Deseori, când un produs este suficient de bun, sau poate doar propulsat de notorietatea unui brand celebru, trăsăturile sale ajung să dicteze un trend de urmat pentru întreaga industrie. Apple cunoaşte poate cel mai bine această formă de „flatare”, chiar dacă inovaţiile aduse nu au fost mereu cele mai reuşite. Însă de data aceasta lucrurile par să se mişte fără ca Apple sau Samsung să fie direct implicate, Lenovo Z5 Pro fiind un smartphone care „împrumută” un concept de design introdus de un alt producător asiatic.

Prezentat ca o nouă variantă a modelului Lenovo Z5 dezvăluit în această vară, Z5 Pro ar putea păstra preţul atractiv, care pentru modelul non-Pro porneşte de la aproximativ 200 dolari în ofertele magazinelor asiatice.

Similar modelului Vivo Nex S, Lenovo Z5 Pro ascunde camera frontală prin glisare în corpul telefonului. Dacă ne luăm după teaserul oficial, noul smartphone înconjoară ecranul cu o ramă chiar mai îngustă decât ce am văzut până acum la competiţie, perfect simetrică pe toate cele patru laturi. Lista dotărilor este completată cu senzor de amprente sub ecran şi probabil, acelaşi sistem piezoelectric care înlocuieşte casca audio de tip convenţional.  

Actualul model Lenovo Z5 este un mid-range cu chipset Snapdragon 636, 6 GB memorie RAM şi stocare internă de 64 sau 128 GB. Terminalul dispune de o cameră duală obişnuită, în configuraţie 16 MP + 8 MP. Z5 mai include baterie de 3.300 mAh şi display cu diagonala de 6,1 inci, cu format al imaginii 19:9. Este posibil ca aceste trăsături să fie preluate cu unele modificări şi modelul Z5 Pro.

Mai multe informaţii vom afla de la evenimentul de lansare oficial, pregătit pentru data de 1 octombrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult