Lenovo Z5, telefonul „fără margini”, va debuta săptămâna viitoare

Lenovo Z5, telefonul „fără margini”, va debuta săptămâna viitoare

Lenovo nu a activat pe piaţa de smartphone-uri în ultimii doi ani foarte mult sub brand propriu. Se pare că pariul pe Motorola nu a fost tocmai avantajos, aşa că acum compania se întoarce la seria ZUK Z, cel puţin pentru pieţele din Asia. Compania chineză a confirmat faptul că noul său dispozitiv Lenovo Z5 va fi prezentat în mod oficial săptămâna viitoare, pe 5 iunie, în cadrul unui eveniment care va avea loc în Beijing. Totodată, acesta are şansa să fie cel mai impresionant smartphone de anul acesta.

Nu numai că Lenovo promite un ecran complet, fără margini şi un raport între ecran şi corpul ecranului de 95%, însă micile detalii pe care oficialii companiei le-au dezvăluit sugerează multe tehnologii noi care ar putea schimba complet piaţa de smartphone-uri. În primul rând, ecranul nu va avea un decupaj în partea de sus, camera fiind probabil ascunsă în corpul telefonului printr-un sistem mecanic. Apoi, Lenovo sugerează că autonomia noului său smartphone Z5 va fi cu mult peste cea a concurenţei.

Vorbim despre faptul că telefonul ar putea sta în stand-by pentru 45 de zile, performanţă de nivelul feature phone-urilor precum Nokia 100 series sau noul Nokia 3310, însă asta nu înseamnă că în utilizare normală performanţa ar fi cu mult peste cea a concurenţei.

Nu în ultimul rând, un detaliu care a apărut pe reţelele de socializare din China şi care pare foarte greu de crezut este un model care ar putea oferi 4 TB de stocare. Având în vedere preţul memoriei flash şi faptul că abia a fost spartă bariera de 1 TB de stocare internă pe smartphone-uri, această informaţie nu pare să aibă o bază credibilă.

Lenovo susţine că a înregistrat 18 brevete noi pentru tehnologia integrată în Lenovo Z5, deci există posibilitatea ca alte companii să nu poată „clona” acest design atât de uşor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult