Lenovo Z6 Pro ar putea integra prima cameră de 100 megapixeli. Lansarea este iminentă

28.03.2019
Lenovo Z6 Pro ar putea integra prima cameră de 100 megapixeli. Lansarea este iminentă

Acum că avem mai multe telefoane pe piaţă cu senzori foto de 40 şi 48 megapixeli, producătorii de smartphone-uri încep să împingă şi mai mult tehnologia foto, iar Lenovo ar putea fi prima companie care va livra un dispozitiv echipat cu un senzor de 100 megapixeli. Deşi nu avem încă un anunţ oficial, vice preşedintele companiei, Chang Cheng, a publicat pe contul său de Weibo un mesaj care sugerează că următorul flagship al companiei, modelul Lenovo Z6 Pro, va fi echipat cu o cameră foto cu rezoluţie foarte mare.

Acesta a folosit un hashtag în limba chineză care se traduce în „un miliard de pixeli”, care este numărul de pixeli pe care un senzor foto de 100 megapixeli îl poate capta atunci când realizează o fotografie. Aceasta nu este însă prima dată când auzim despre Lenovo Z6 Pro şi nici prima dată când smartphone-urile cu 100 megapixeli intră în discuţie în industria de smartphone-uri.

Lenovo a vorbit în trecut despre următorul său smartphone de top, urmaşul modelului Lenovo Z5 Pro GT, care ar putea fi lansat foarte curând, fără să ofere detalii concrete despre acesta. De asemenea, Qualcomm a vorbit despre faptul că în cursul anului 2019 vom vedea cu siguranţă noi modele de smartphone-uri echipate cu camere foto cu rezoluţie foarte ridicată, cu senzori de 64 sau chiar 100 de megapixeli.

Desigur, performanţa de 100 megapixeli nu ar trebui obligatoriu să însemne că fotografiile rezultate vor oferi această rezoluţie. Întrucât majoritatea producătorilor care folosesc senzori cu rezoluţie foarte mare (40 sau 48 megapixeli) apelează la tehnologia „pixel binning” pentru a combina câte patru pixeli alăturaţi pentru fotografii la 10 sau 12 megapixeli cu un nivel de zgomot de imagine redus, cel mai probabil un senzor de 100 megapixeli ar putea să realizeze fotografii la rezoluţie mai mică (25 megapixeli în această situaţie).

Lenovo Z6 Pro ar trebui să fie anunţat în cursul zilei de astăzi, conform zvonurilor, cu chispet Snapdragon 855 şi până la 12 GB memorie RAM, cât şi cu o nouă tehnologie pentru filmare numită HyperVision, care să ofere posibilitatea de realizare a unor clipuri video macro de tip timelapse.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult