LG a lansat V34, o versiune mai mică a modelului V20 cu rezistenţă la apă

19.10.2016
LG a lansat V34, o versiune mai mică a modelului V20 cu rezistenţă la apă

LG V20 urmează să ajungă în magazine în anumite regiuni începând de mâine, 20 octombrie, însă deja compania coreană a dezvăluit un dispozitiv similar, care ar putea fi mai atrăgător pentru publicul larg. Este vorba despre V34, o ediţie cu display mai mic şi hardware aproape identic, însă cu un avantaj foarte mare: rezistenţă la apă cu certificare IP67 (la fel ca iPhone 7). Din păcate însă, telefonul nu va fi vândut în Europa.

Noul V34 va fi lansat exclusiv în Japonia şi va adopta un design aproape identic cu cel al lui V20. Acesta este însă construit în jurul unui display de 5,2” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi este motorizat de celebrul chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm. Acesta este alăturat unui modul de 4 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi vine echipat cu un amplificator digital realizat de Bang & Olufsen. Diferenţa faţă de V20 la capitolul audio este că V34 nu este livrat cu o pereche de căşti a producătorului de echipemente audio.

Capacitatea acumulatorului de 3.000 mAh este similară cu cea de pe V20, însă există un motiv întemeiat pentru această decizie. În timp ce V20 este mai mare, şi ar putea găzdui o baterie mai puternică, aceasta poate fi scoasă şi înlocuită de utilizator, în timp ce modelul V34 adoptă un design unibody. Deşi nu este imposibil să realizezi un smartphone rezistent la apă cu baterie care poate fi înlocuită, sigilarea completă a carcasei ajută foarte mult.

Telefonul este echipat cu acelaşi sistem dual-camera pe care l-am întâlnit şi pe LG G5, cât şi cu un senzor de amprentă amplasat pe spatele dispozitivului. Fiind un smartphone dedicat pieţei din Japonia, este posibil ca V34 să nu fie compatibil cu multe dintre reţelele din Europa, deci importul acestui model în Europa nu pare a fi o opţiune pentru cei care ar prefera V34 peste V20.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult