LG anunţă Q7, Q7+ şi Q7a, trei smartphone-uri mid-range care oferă caracteristici premium

LG anunţă Q7, Q7+ şi Q7a, trei smartphone-uri mid-range care oferă caracteristici premium

Alături de G6, LG a lansat anul trecut şi variante mid-range a acestui model în gama Q6, cu capabilităţi limitate şi preţ accesibil. Anul acesta, compania extinde seria Q cu trei modele: Q7, Q7+ şi Q7a, Diferenţele între acestea ţin de configuraţia internă şi performanţa camerei, acestea fiind toate similare la exterior, fiind echipate cu ecrane mari, de 5,5” şi carcase colorate.

Astfel, elementele comune pentru toate cele trei modele sunt display-ul FullVision cu rezoluţie FullHD+ pe format 18:9 (2.160 x 1.080 pixeli), acumulatorul de 3.000 mAh şi caracteristicile speciale. Avem de a face cu un senzor de amprentă pe partea din spate, rezistenţă la apă şi praf la standard IP68, recunoaştere facială, încărcare rapidă (QuickCharge de la Qualcomm) şi chiar rezistenţă la şocuri prin certificare MIL-STD 810G. De asemenea, toate vin în variante cu procesor octa-core la 1,5 sau 1,8 GHz, diferenţierea fiind probabil pe regiuni. Nu este clar dacă acestea sunt din gama 400 sau 600 de la Qualcomm.

LG Q7 şi Q7a (alpha) vin echipate cu o configuraţie cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, însă varianta de bază integrează o cameră de 13 megapixeli pe spate şi sistem dual pe partea din faţă cu senzori 8+5 MP (camera de 5 vine cu lentilă wide), în timp ce Q7a oferă doar camera wide de 5 megapixeli. Q7+ este însă configurat cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare, în timp ce pe partea din spate are un senzor de 16 megapixeli şi pe faţă aceeaşi variantă de cameră duală precum Q7 standard.

Ce oferă Q7+ faţă de celelalte două modele este un amplificator digital pentru sunet, similar cu cel folosit pe modelele din seria de dispozitive mobile G. Toate cele trei modele vor fi lansate foarte curând, pieţele emergente având prioritate. Q7 şi Q7+ au acces la culorile Moroccan Blue, Aurora Black şi Lavender Violet, în timp ce varianta de bază Q7a vine doar în variantă albastră. Nu au fost anunţate preţurile, însă probabil că vor fi apropiate de cele ale seriei Q6 de anul trecut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult