LG anunţă Q8, o versiune mai mică a lui V20 cu rezistenţă la apă

21.07.2017
LG anunţă Q8, o versiune mai mică a lui V20 cu rezistenţă la apă

Zvonurile despre LG V30 sugerează că noul model se va depărta de conceptul original al seriei de phablet-uri echipate cu display-uri secundare, însă compania coreană nu renunţă complet la acest design. Un nou smartphone numit LG Q8 pare să adopte un design similar cu modelul V20, lansat anul trecut, fiind însă echipat cu hardware mai puţin puternic şi fiind livrat într-o carcasă mai mică.

Dacă ne rezumăm doar la fotografiile de presă ale lui Q8, acesta nu pare să fie foarte diferit de V20. Lista de specificaţii tehnice spune însă o altă poveste. În locul display-ului de 5,7” a fost integrat unul mai mic, de 5,2”, rezoluţia QHD fiind însă intactă. Chipset-ul ales pentru acest model este Snapdragon 820, un model inferior chiar şi celui integrat în originalul V20 (acela venea cu Snapdragon 821). Noul telefon beneficiază de 4 GB memorie RAM, un amplificator digital pe 32 de biţi şi de rezistenţă la apă şi praf conformă cu certificarea IP68.

Întrucât s-a optat pentru rezistenţă la apă, posibilitatea de a înlocui bateria telefonului a fost eliminată. Asemeni V20 însă, telefonul beneficiază de un display secundar pentru notificări şi scurtături, care ar putea fi apreciat de o parte dintre utilizatori. Pe partea din spate avem de a face cu un sistem dual-camera, care nu pare să fie diferit de cel folosit pentru construcţia telefonului lansat în toamna anului trecut.

Momentan nu este clar cât va costa Q8 de la LG în momentul în care va ajunge pe piaţă, însă cu siguranţă va fi mai ieftin decât V20 sau LG G6, fiind probabil considerat un smartphone din gama mid-range premium, în ciuda specificaţiilor tehnice high-end.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult