LG dă vina pe folosirea cablurilor USB-C neconforme, pentru defectarea vârfului de gamă LG V20

27.12.2016
LG dă vina pe folosirea cablurilor USB-C neconforme, pentru defectarea vârfului de gamă LG V20

LG V20, primul phablet high-end cu Android 7.0, nu a fost scutit de probleme încă de la lansare, numeroşi utilizatori reclamând spargerea aparent fără motiv a scutului din sticlă cu strat de safir aplicat camerei foto principale. Însă aceasta nu e singura problemă semnalată, tot mai multe exemplare LG V20 devenind nefuncţionale, aparent din cauza unei probleme hardware care se manifestă în timp.

Venind cu o explicaţie oficială care nu face decât să agite spiritele, oficialii companiei pun defectarea modelului LG V20 în seama utilizatorilor care aleg să folosească alt cablu USB-C decât cel inclus în pachetul cu accesorii al telefonului mobil.

Oferite la preţuri foarte mici de diverşi producători asiatici, cablurile USB-C sunt o sursă cunoscută de probleme pentru dispozitivele care folosesc acest tip de interfaţă USB, cauzând neplăceri începând cu limitarea puterii de încărcare a bateriei şi până la defecte hardware iremediabile, respectiv incendierea dispozitivului. Totuşi, cu excepţia falsurilor grosolane, probabilitatea unor astfel de incidente cauzate de folosirea unui cablu USB-C neconform este redusă şi nu ar trebui să se limiteze la un sigur model de dispozitiv.

Momentan la stadiu de speculaţii, cauza problemei ar putea fi desprinderea unei componente de pe placa electronică, acest tip de defect fiind semnalat şi la modelul LG G4. Cert este că problema de natură hardware nu poate fi remediată fără o intervenţie la centrul de service, din fericire asigurată gratuit pe durata perioadei de garanţie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult