LG G8s ThinQ se pregăteşte de lansare în Europa. Vine cu hardware „full option” la un preţ mai mic decât concurenţa

02.07.2019
LG G8s ThinQ se pregăteşte de lansare în Europa. Vine cu hardware „full option” la un preţ mai mic decât concurenţa

LG continuă şirul de decizii ciudate legate de gama sa de smartphone-uri cu lansarea modelului G8s ThinQ, la mai bine de patru luni după ce a fost prezentat în cadrul Mobile World Congress alături de modelul G8 ThinQ standard. Acesta este un dispozitiv foarte similar, însă vine cu o serie de diferenţe, în special la nivelul camerei foto. Dispozitivul pare să fie echipat cu toate tehnologiile necesare pentru un flagship din 2019 şi ar putea fi o alternativă bună la modelele de top de la Samsung sau Huawei, dacă şi preţul va fi mai mic.

Producătorul sud coreean nu vorbeşte încă despre preţ şi data oficială de lansare pentru fiecare regiune în parte, însă a confirmat că acesta va fi disponibil în magazine foarte curând. Vorbim despre un dispozitiv cu ecran OLED Full HD+ de 6,21” (modelul G8 are ecran QHD+) compatibil cu standardele HDR10 şi Dolby Vision, un chipset Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB spaţiu de stocare şi posibilitatea de a găzdui carduri de memorie microSD de până la 1 TB.

Camerele foto de pe partea din spate sunt trei la număr, cu un senzor de 12 MP cu lentilă wide f/1.8, focalizare laser şi stabilizare optică, o lentilă cu zoom 2x stabilizată de 12 megapixeli f/2.6 şi un senzor de 13 megapixeli cu lentilă ultra-wide f/2.4. Telefonul poate filma în 4K la 60 de cadre pe secundă şi beneficiază pe partea din faţă şi de o cameră de 8 megapixeli f/1.9, care include şi un senzor TOF 3D pentru Hand ID şi gesturi de mişcare. Senzorul de amprentă este implementat pe partea din spate.

La capitolul funcţii speciale, pe lângă posibilitatea de a identifica mâna utilizatorului, LG G8s include încărcare wireless Qi, încărcare rapidă la 18W (acumulator de 3.550 mAh), un jack audio, ceva ce rareori mai întâlnim pe smartphone-uri high-end şi rezistenţă la apă la standardul IP68.

Singurele inconveniente pentru acest model ar fi notch-ul din display, întrucât dispozitivele cu Android din 2019 încearcă să renunţe la el prin diverse metode, mai mult sau mai puţin eficiente şi faptul că LG nu obişnuieşte să actualizeze software-ul telefoanelor sale la fel de des precum alţi producători. Totuşi pentru un preţ care se zvonea că va fi undeva în jurul a 700-800 de euro, G8s pare să fie un model „complet echipat”, ba chiar mai bine „dotat” decât alte dispozitive mai scumpe de pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult