LG G9 ar putea fi un model mid-range cu 5G, nu un flagship

24.03.2020
LG G9 ar putea fi un model mid-range cu 5G, nu un flagship

Primele zvonuri despre Google Pixel 5 sugerează că acesta apelează la un chipset de medie, Snapdragon 765G, pentru a livra un dispozitiv 5G la un preţ mai accesibil, iar această strategie ar putea fi folosită şi de către LG pentru viitorul model „flagship” LG G9. Chiar dacă nu am auzit prea multe informaţii despre  acest dispozitiv, se pare că noi zvonuri sugerează că şi acesta va fi un dispozitiv mid-range premium cu 5G, care va păstra un preţ similar cu generaţiile precedente.

Phone Arena citează surse din industrie care spun că noul LG G9 va folosi acelaşi Snapdragon 765G, acelaşi chipset pe care şi HMD Global l-a ales pentru noul Nokia 8.3 5G. Alte detalii despre hardware-ul lui G9 (sau G9 ThinQ?) nu sunt cunoscute, însă probabil că vor fi comparabile cu modelul G8X de anul trecut, cu diferenţă la nivelul puterii de procesare şi conectivităţii la reţelele din generaţia a cincea.

Astfel, LG va rămâne cu un singur model high-end pe piaţă, LG V60 ThinQ, dispozitivul din gama superioară. Motivul pare să fie faptul că integrarea tehnologiei 5G adaugă mult la costul de producţie al dispozitivelor, iar Qualcomm oferă procesoare Snadpragon 865 doar la „pachet” cu modem-uri 5G din gama Snapdragon X60. Modelul Snapdragon 765G vine cu modem 5G integrat şi este mai ieftin, întrucât este şi mai puţin performant din anumite puncte de vedere.

Adevărul este că performanţa pe care utilizatorii o vor percepe în utilizare normală nu va fi diferită între dispozitive cu chipset-uri high-end sau mid-range. În general, LG anunţa noi modele din gama G în prima jumătate a anului, uneori la Mobile World Congress, iar alte ori în cadrul altor evenimente dedicate. Anul acesta LG a rămas fără o scenă pe care să îşi prezinte produsul, în timp ce evenimentele fizice nu vor mai avea loc din cauza COVID-19.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult