LG ia în considerare retragerea de pe piața de telefoane mobile

20.01.2021
LG ia în considerare retragerea de pe piața de telefoane mobile

LG s-a confruntat cu probleme pe piața de smartphone-uri încă de pe vremea modelelor high-end LG G3 și G4, când dispozitivele sale de top ofereau autonomie prea mică sau procesoare mai slabe decât ale concurenței. În timp, compania a încercat să țină pasul cu concurența din piață, însă creșterea rapidă a brandurilor chinezești și lipsa unor capabilități proprii care să diferențieze telefoanele în piață s-au dovedit a fi problematice. LG încearcă să rezolve aceste probleme cu modele mai „ciudate” în ultima perioadă, însă CEO-ul companiei spune că ia în considerare și retragerea de pe piața de smartphone-uri.

2021 va fi anul în care LG va lua o decizie în legătură cu divizia de mobile

Chiar dacă modelele recente precum LG Wing și LG Velvet nu au fost cele mai performante de pe piață, acestea au încercat să propună moduri noi de utilizare. Wing vine cu un design în formă de „T”, care permite afișarea pe două ecrane a informațiilor, în timp ce Velvet este un smartphone mid-range obișnuit, echipat cu câteva elemente high-end și care a fost împins pe piață cu un accesoriu „dual screen”. Acest accesoriu a apărut și pe generațiile precedente G8 și seriile LG V, dar nu pare să fi prins.

Telefonul LG care a fost cel mai recent prezentat la CES se numește LG Rollable și prezintă tehnologia de display rulabil, care poate să fie extins pentru a transforma dispozitivul într-o tabletă de mici dimensiuni. Acesta este acum sub semnul întrebării, după ultimele declarații ale CEO-ului LG, Kwon Bong-seok. Mai apare, sau nu mai apare?

lg rollable

Există posibilitatea ca LG să renunțe complet la divizia de telefoane, concurența din piață fiind motivul principal. Mesajul a venit pe cale internă, printr-un mesaj trimis angajaților:

„Având în vedere concurența acerbă de pe piața globală de dispozitive mobile, a venit momentul să gândim la rece și să luăm cea mai bună decizie.”, scria Kwon Bong-seok.

Conform The Verge, această declarație a fost confirmată de reprezentanții companiei:

„Conducerea LG Electronics este dedicată unei decizii necesară pentru a rezolva problemele sale de pe piața de mobile în 2021. În acest moment nimic nu este finalizat.”

Astfel, există în continuare o speranță pentru viitorul telefoanelor mobile de la LG și în special pentru LG Rollable.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult