LG Rollable apare pe scena LG la CES 2021. Este în continuare doar un prototip

11.01.2021

LG a prezentat în cadrul evenimentului organizat cu ocazia CES 2021 primul său telefon cu ecran care poate fi rulat. Telefonul rulabil nu are încă un nume oficial și nici măcar nu este un produs finalizat, întrucât compania îl menționează momentan doar ca LG Rollable. Acesta este practic răspunsul companiei sud coreene la alternativele cu ecrane pliabile din ultimii câțiva ani, iar conceptul este foarte similar cu cel prezentat în urmă cu doar câteva săptămâni de producătorul chinez Oppo.

LG Rollable este răspunsul companiei la dispozitivele pliabile ale concurenței

Compania LG nu este tocmai străină tehnologiei de ecrane rulabile. LG Display este unul dintre cei mai importanți producători de ecrane OLED din lume, tehnologiile sale fiind folosite de majoritatea producătorilor de televizoare, iar mulți producători de smartphone-uri apelează la soluțiile sale. LG a prezentat în urmă cu doi ani un televizor rulabil la CES, iar anul trecut l-a adus pe piață drept un produs real. Astfel, un telefon rulabil nu ar trebui să fie foarte departe, odată ce am ajuns în punctul în care compania îl prezintă în stadiu de prototip.

lg rollableLG Rollable pare să meargă in direcția telefonului care se poate transforma rapid într-o tabletă de dimensiuni mici prin extinderea pe laterală a ecranului. Practic, ecranul este rulat în lateralele dispozitivului, iar un mecanism permite celor două părți ale dispozitivului să se depărteze pentru a dezvălui și restul ecranului.

Avantajul unui astfel de dispozitiv este evident. Telefonul poate fi folosit asemeni unuia tradițional pentru majoritatea timpului și poate fi extins atunci când ai nevoie de mai mult spațiu. De exemplu, în aplicații de productivitate, unde ai nevoie să afișezi mai multe aplicații pe ecran, sau atunci când editezi un table complex în Excel. Chiar și pentru citit, un ecran mai „pătrat” te ajută să ai o experiență mai confortabilă.

lg rollable

Primele informații despre specificațiile acestui dispozitiv sugerează că ecranul de 6,8” în modul telefon, cu rezoluție Full HD+ de 2.428 x 1.080 pixeli, poate fi extins la 7,4” și rezoluție de 2.428 x 1.600 pixeli. Astfel, ecranul complet, atunci când este extins, nu este foarte diferit în dimensiuni față de un Galaxy Fold de la Samsung. Avantajul ar fi că nu este necesară o grosime dublă pentru un astfel de dispozitiv, iar dunga de la pliere nu este prezentă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult