LG înregistrează mai multe nume de brand în Europa, pentru telefoane cu ecrane pliabile

26.11.2018
LG înregistrează mai multe nume de brand în Europa, pentru telefoane cu ecrane pliabile

Huawei şi Samsung nu sunt singurele companii pe cale să lanseze smartphone-uri pliabile în 2019. LG pare să se alăture primului val de producători de astfel de dispozitive, înregistrând deja mai multe nume posibile pentru dispozitivele sale. Este curios însă faptul că până acum producătorul sud coreean nu a vorbit deloc în plublic despre un astfel de dispozitiv, companiile chinezeşti precum Xiaomi, Lenovo şi OPPO fiind mult mai vocale în ultimii câţiva ani pe acest subiect.

În ciuda faptului că vorbim despre o nouă categorie de dispozitive, care ar trebui să inspire aer proaspăt pe o piaţă de dispozitive mobile care începe să stagneze, producătorii nu par a fi foarte originali atunci când vine vorba despre nume. Primul model flexibil, prezentat de către compania chinezească Royole s-a numit FlexPai, ecranul flexibil de la Samsung se numeşte Infinity-Flex, în timp ce Huawei a înregistrat deja numele Mate Flex şi Mate Flexi pentru a le utiliza pe dispozitivul său.

LG continuă în această direcţie, înregistrând în Europa numele de brand Flex, Foldi şi Duplex pentru modelul său. Astfel, va fi foarte greu să diferenţiem modelele companiilor atunci când vorbim despre ele, iar căutările în Google vor fi foarte complicate. Trebuie să recunoaştem însă că LG a mai folosit brandul „Flex” în trecut, atunci când a lansat telefoanele cu ecran curbat G Flex şi G Flex 2.

Momentan nu ştim nimic despre dispozitivul mobil pliabil de la LG, însă cel mai probabil, acesta va fi dezvoltat folosind tehnologia proprietară pentru display-uri OLED. Acesta ar putea servi drept o demonstraţie tehnologică pentru partenerii LG Display, care ar putea da acest dispozitiv drept exemplu atunci când vor încerca să vândă display-uri pliabile către parteneri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult