LG „Liger” va fi primul smartphone al companiei cu procesor proprietar

23.10.2014
LG „Liger” va fi primul smartphone al companiei cu procesor proprietar

Phablet-urile nu mai sunt de mult o noutate, însă după anunţul lui Nexus 6, probabil că vom vedea mai multe dispozitive mobile de dimensiuni mari pe piaţă. Unul dintre acestea este LG F490L, cu numele de cod „Liger”, care ar putea fi primul telefon al companiei coreene bazat pe un SoC propriu.

O broşură din Coreea de Sud dezvăluie specificaţiile tehnice ale gigantului telefon, care include un display de 5,9” cu rezoluţie 1080p. Luând în calcul rezoluţia, este posibil ca LG să poziţioneze modelul F490L către segmentul mid-range al ofertei, păstrând G3 în continuare pe primul loc. De asemenea această decizie este sugerată şi de includerea a 2 GB de memorie RAM, în condiţiile în care G3 în varianta de top oferă 3 GB.

Se pare că va exista o singură variantă, cu stocare internă de 32 GB şi va avea o baterie de 3000 mAh, deloc impresionantă pentru dimensiunile de 157.8 x 81.8 x 9.45mm. La fel ca G3, Liger va beneficia de o cameră foto de 13 megapixeli cu autofocus laser şi stabilizare optică, dar şi de un senzor de 2,1 megapixeli pe partea din faţă.

Procesorul este însă de departe cel mai interesant aspect al lui LG F490L, întrucât nu este realizat de o companie externă. Acesta se numşte NUCLUN (fosul Odin) şi pare a fi un octa-core realizat în întregime de LG. Procesorul include patru nuclee la 1,5 GHz şi patru la 1,2 GHz, însă nu este clar dacă avem de a face cu un cip pe 32 sau 64 de biţi.

Informaţiile disponibile în prezent sugerează că telefonul va rămâne exclusiv reţelei LG U+ din Coreea de Sud, ceea ce poate să însemne că vor fi produse puţine unităţi, fabricile fiind probabil limitate de numărul scăzut de procesoare pe care le pot fabrica.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult