LG Optimus L9 – smartphone dual-core cu ecran de 4.7 inch

LG Optimus L9 - smartphone dual-core cu ecran de 4.7 inch

După supertelefonul Optiumus G, LG lansează acum şi versiunea mai accesibilă a acestuia. Optimus L9 păstrează ecranul de 4.7 inch şi liniile generale de design ale frăţiorului mai înzestrat, dar schimbă chipsetul quad-core cu unul dual-core şi un set de dotări mai puţin extravagante.

LG Optimus L9

Cel mai nou membru din seria L-Style de telefoane LG se prezintă într-o carcasă de 9.1 mm grosime, nu tocmai subţire dar cu avantajul unui acumulator de 2150 mAh. În afară de ecranul cu tehnologie IPS, energia furnizată de acumulator mai este direcţionată şi către chipsetul cu procesor dual-core la 1 GHz, sperăm nu foarte însetat. Optimus L9 dispune de 1 GB memorie RAM şi 4 GB memorie internă. Momentan nu este clar dacă în configuraţie intră şi un slot microSD, pentru extinderea capacităţii de stocare.

Sistemul de operare livrat este Android 4.0 Ice Cream Sandwich, personalizat cu o nouă versiune a interfeţei LG UX. Alături de colecţia standard de aplicaţii Android, Optimus L9 primeşte şi aplicaţia Qtranslator, cu funcţie OCR de recunoaştere a scrisului de mână şi suport pentru traducerea din 44 limbi diferite.

În ciuda setului redus de specificaţii, LG Optimus L7 ţine să-i atragă pe cei preocupaţi de latura estetică afişând finisaje de bună calitate, cu suprafeţe din plastic lucios şi elemente cromate pentru un plus de stil.

Din păcate în comunicatul ce anunţă lansarea lui Optimus L7, LG nu a inclus şi alte detalii cum ar fi preţul de achiziţie şi data la care va putea fi găsit în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult