LG pregăteşte un smartphone quad-core, cu cameră de peste 10MP (update)

11.07.2012
LG pregăteşte un smartphone quad-core, cu cameră de peste 10MP (update)

Acum două zile au ieşit la suprafaţă o serie de zvonuri referitoare la un viitor terminal LG care va fi bazat pe o platformă quad-core proprie şi va include o cameră cu senzor mai mare de 10 megapixeli.

Conform site-ului japonez Ameblo, viitorul terminal LG va fi motorizat de fapt de puternica soluţie Qualcomm APQ8064, membră a familei Snapdragon S4 Pro, care va oferi un nucleu quad-core Krait tactat la 1,5GHz şi un procesorul grafic Adreno 320. La acest nucleu puternic, LG va adăuga o cameră foto cu senzor de 13MP, interfaţa wireless 802.11 a/b/g/n dual-band, Bluetooth 4.0, NFC şi o baterie cu o capacitate de 2100mAh.

Încă nu există detalii despre dimensiunea ecranului şi tipul de panou folosit, singurul detaliu cunoscut fiind rezoluţia 720p.


LG a confirmat zvonurile ce anunţau iminenţa unui smartphone cu cameră foto de peste 10MP, precizând că acesta va fi un model înzestrat cu un chipset quad-core.

Dacă primul smartphone quad-core din oferta LG, modelul Optimus 4X HD, nu a fost prea bine primit de către public din pricina camerei foto de 8MP, văzută ca fiind mai slabă decât cea instalată pe modelul Galaxy S3, compania speră să îndrepte lucrurile cu noua variantă de cameră foto.

LG Optimus 4X HD

Potrivit unor rapoarte ale publicaţiei The Chosunilbo, însuşi directorul LG Electronics, Koo Bon-moo, supraveghează planificarea şi proiectarea acestui nou smartphone, nemulţumit că divizia de telefoane ARM a companiei nu a profitat pe deplin de noile tehnologii dezvoltate în filialele LG.

În componenţa acestui smartphone, care momentan nici măcar nu a primit un nume oficial, vor intra componente produse de filialele LG Display, LG Chem şi LG Innotek – furnizoare pentru mulţi alţi jucători de pe piaţa smartphone, printre care şi Apple.

În timp ce multe alte produse LG din categoria electronicelor de consum au ajuns să se bucure de succes la nivel global – divizia de televizoare şi cea de ecrane LCD fiind doar două dintre exemplele de succes – divizia LG de telefoane mobile încă nu a reuşit să cucerească marile pieţe de desfacere, compania rămânând mult în urma unor competitorilor Samsung şi HTC.

Conform statisticilor, telefoanele LG reprezintă doar 3.7% din livrările globale pentru piaţa smartphone. Spre comparaţie, 24.1% dintre modelele smartphone vândute la nivel global sunt telefoane Apple, iar 30.6% poartă logo-ul Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult