LG prezintă un ecran pentru smartphone cu 50% mai mult contrast şi culori impresionante

03.04.2015
LG prezintă un ecran pentru smartphone cu 50% mai mult contrast şi culori impresionante

Aparent, motiv suficient de mândrie pentru a justifica un anunţ de lansare separat, ecranul rezervat următorului său smartphone de top este prezentat de compania sud-coreeană cu câteva săptămâni înaintea produsului care îl va pune cu adevărat în valoare.

Atracţie principală pentru viitorul model LG G4, ecranul cu diagonală 5.5˝ şi rezoluţie QHD (2560×1440) este lăudat ca având gamut de culoare 120%, astfel fiind capabil să ofere culori mai bogate şi acurateţe superioară oricărui ecran pentru smartphone de pe piaţă. Spre comparaţie, majoritatea dispozitivelor actuale, inclusiv modelul iPhone 6 Plus, folosesc ecrane cu acoperire a gamutului de culoare nu mai mare de 100%. Potrivit LG, secretul obţinerii unei palete de culori cu 20% mai bogată stă în tipul de backlight folosit, care înlocuieşte fosforul galben cu o combinaţie de fosfor roşu şi verde, respectiv LED cu lumină albastră.

LG prezintă un ecran pentru smartphone cu 50% mai mult contrast şi culori impresionante

Comparat modelului iPhone 6 Plus cu ecran Full HD (401ppi), noul G4 va putea reda imagini sesizabi mai clare, ecranul QHD ridicând densitatea de afişare la 538ppi. Însă cu adevărat remarcabilă este creşterea ratei de contrast cu aproximativ 50% peste nivelul ecranelor QHD actuale, respectiv a luminozităţii cu 30%, fără a consuma mai multă energie. Performanţa este posibilă graţie unui nou procedeu de formare a ecranului, bazat pe lumină din spectrul UV. Aparent, procedeul permite alinierea mai uniformă a cristalelor LCD pentru obţinerea unui nivel de negru superior.

Experienţa vizuală este complementată cu o interfaţă touch de nouă generaţie, bazată pe ceea ce LG numeşte Advanced In-Cell Touch (AIT). Aparent, tehnologia permite interpretarea cu mai multă acurateţe a comenzilor touch, chiar şi atunci când ecranul este ud.

Probabil, vom putea vedea noul ecran în acţiune spre finalul acestei luni, instalat în carcasa telefonului LG G4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult