LG V20 va fi primul smartphone echipat cu Android 7.0 Nougat din fabrică

23.08.2016
LG V20 va fi primul smartphone echipat cu Android 7.0 Nougat din fabrică

Acum că Android 7.0 Nougat a fost lansat în mod oficial pentru dispozitivele Nexus, Google a confirmat care va fi primul smartphone care va integra noul sistem de operare din fabrică. Contrar aşteptărilor, nu este vorba despre noile smartphone-uri Nexus realizate de HTC, aşteptate în toamnă, ci un dispozitiv LG, mult aşteptatul flagship cu ecran mare, modelul V20.

Vestea vine direct de la Google, de pe site-ul dedicat noului Android 7.0 Nougat. În ciuda faptului că nu sunt oferite imagini cu dispozitivul şi nici alte detalii despre hardware-ul intern, Google „prezintă” noul LG V20 în mod oficial. Se pare că LG nu a ţinut acest dispozitiv secret, vorbind în mod oficial despre el în urmă cu doar câteva săptămâni, când a prezentat capabilităţile audio ale acestuia.

Spre diferenţă de anii trecuţi, în care lansarea unui nou sistem de operare Android era marcată de un eveniment de prezentare şi cel puţin un nou smartphone Nexus, Nougat a venit ca o surpriză pentru utilizatorii de produse Nexus şi tablete Pixel C. Având în vedere că LG V20 este foarte aproape de lansare, este posibil să vedem mai multe dispozitive noi echipate cu Android 7.0  din fabrică pe piaţă înainte de dezvăluirea terminalelor Sailfish şi Marlin de la HTC.

Prezentarea oficială a lui LG V20 este programată pe 6 septembrie, în cadrul unui eveniment dublu care va avea loc în San Francisco şi Seul (7 septembrie). Lista componentelor hardware aşteptată pentru noul V20 include un chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM, un display de 5,7”, un display secundar şi capabilităţi modulare similare cu cele ale lui LG G5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult