LG V40: lista „neoficială” de specificaţii tehnice

04.09.2018
LG V40: lista „neoficială” de specificaţii tehnice

LG V40 a apărut în ultimile câteva săptămâni în diverse fotografii neoficiale, însă nu aveam informaţii despre hardware-ul intern al telefonului. Se pare însă că întreaga listă de specificaţii a fost scăpată pe internet, care dezvăluie cam tot ceea ce vrem să aflăm despre acest model. Se pare că acest leak confirmă încă din nou o serie de informaţii lansate încă din primăvară, numele de cod „LG Storm” fiind vehiculat online de prin luna aprilie.

LG V40 – Detalii

Publicaţia Android Authority susţine că a pus mâna pe o listă oficială de specificaţii ale smartphone-ului LG Storm Plus, care va purta numele V40 în magazine. Acesta va fi practic o versiune mai mare a lui LG G7, păstrând liniile de design şi o mare parte din hardware-ul intern al acestuia, adăugând însă câteva noutăţi, în special la capitolul cameră foto.

Ecranul de 6,4” cu rezoluţie QHD+ va fi bazat pe un panou OLED cu „notch”, un upgrade semnificativ de la IPS-ul pe care l-am întâlnit pe LG G7. Telefonul va fi bazat pe acelaşi procesor, Snapdragon 845 de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM şi va fi livrat în variante cu 64 sau 128 GB stocare internă. Acumulatorul de 3.300 mAh ar putea ridica însă semnale de alarmă, întrucât dimensiunile display-ului şi rezoluţia sa ridicată ar putea să consume destul de mult. Alte modele cu dimensiuni similare apelează la acumulatori de 4.000 mAh în ultima perioadă (Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy Note9, etc.).

Asemeni altor modele de la LG, şi acesta va fi rezistent la apă şi praf cu certificare IP68 şi MIL-STD 810G, vine cu senzor de amprentă pe spate, cu amplificator digital, tehnologia Stereo Boombox şi un jack pentru căşti.

LG V40 – Cameră foto triplă pe spate, duală pe faţă

Ce se schimbă substanţial este componenta foto. Pe partea din spate, acesta va integra trei senzori. Unul de 12 megapixeli şi diafragmă f/1.5, pentru camera principală, un senzor de 16 megapixeli f/1.9 cu lentilă supraangulară (wide) şi încă un senzor de 12 megapixeli cu diafragmă f/2.4 pentru zoom. Probabil că aceasta din urmă va fi folosită şi pentru un mod portret, la nevoie.

Pe partea din faţă, senzorul de 8 megapixeli din trecut va primi încă un senzor secundar de 5 megapixeli, însă nu este clar ce funcţii vor folosi cele două camere. Este posibil ca o funcţie portret să fie prezentă şi pe partea din faţă.

Conform articolului de pe Android Authority, lansarea este programată pentru luna octombrie, o perioadă deja agolmerată de lansările Huawei Mate 20 şi Google Pixel 3.

LG V40 – Specificaţii Tehnice

  • Chipset: Snapdragon 845
  • Display: 6.4” QHD+ 19.5:9 FullVision P-OLED (3120 x 1440)
  • Memorie: 6GB RAM
  • Stocare: 64/128 GB
  • Camera principală: 12MP f/1.5 lens principală + 16MP f/1.9 wide + 12MP f/2.4 2x zoom optic lens with 1-micron pixels
  • Camera frontală: 8MP + 5 MP 
  • Baterie: 3.300mAh
  • Greutate: 169g
  • Altele: AI CAM / Boombox Speaker / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / rezistenţă la apă şi praf IP68 / Buton Google Assistant / Senzor de amprentă / Încadrat în standardul de rezistenţă MIL-STD 810G
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult