LG Wing, smartphone-ul dual-screen pregătit de LG, apare într-un prim clip video

26.08.2020
LG Wing, smartphone-ul dual-screen pregătit de LG, apare într-un prim clip video

Foarte diferit de produsul Surface Duo al celor de la Microsoft, LG Wing pune ecranul principal pe un mecanism care permite rotirea la unghi de 90°, expunând un al doilea ecran aflat dedesubt.

Nu tocmai eficient din punct de vedere al spațiului folosit, modul rotire a ecranului spre lateral sugerează un scop precis pentru LG Wing, din fericire, demonstrat folosind o situație pe care orice șofer o va recunoaște.

LG Wing, alternativă Galaxy Fold de buget redus?

Nu chiar la primul experiment de acest tip, LG a lansat deja un smartphone cu două ecrane, modelul LG G8X. Însă acesta nu este un telefon dual-screen la modul real, ecranul secundar fiind inclus într-o carcasă de protecție oferită ca și accesoriu opțional. În schimb, noul model LG Wing pare să fie un smartphone dual-screen veritabil, chiar dacă nu la fel de practic ca produsul mai sus menționat.

Parte din noua gamă de telefoane 5G, LG Wing probabil că va fi lansat spre finalul acestui an, încadrat la un preț de peste 1000 de dolari.

Potrivit zvonurilor circulate până acum, dispozitivul folosește o configurație bazată pe chipsetul Qualcomm Snapdragon 765G, ajutată cu 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. Diagonala ecranului principal ar urma să fie de 6.8 inch, la fel ca modelul LG Velvet.

Cu dimensiune neprecizată, ecranul secundar ar putea funcționa ca o extensie a celui principal, spre exemplu, afișând tastatura Android.

Ilustrat și în clipul video de mai sus, un alt scenariu presupune folosirea telefonului într-un suport auto, în rol de navigator GPS. În această situație, ecranul secundar devine un accesoriu pentru multitasking, permițând schimbarea melodiilor și preluarea apelurilor telefonice, fără a incomoda aplicația de navigație care rulează pe ecranul principal.

Demonstrația video nu lămurește însă aspecte cum ar fi dificultatea fixării în suportul auto cu ecranul deja rotit, sau aparenta lipsă a unei camere frontale. De altfel, surse neoficiale menționează doar prezența unei camere principale, cu rezoluție 64MP.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video