Limitarea artificială a capacităţii bateriei, soluţie temporară pentru telefoanele Note7 care iau foc

13.09.2016
Limitarea artificială a capacităţii bateriei, soluţie temporară pentru telefoanele Note7 care iau foc

În timp ce anunţul retragerii oficiale a seriei Galaxy Note7 se lasă aşteptat, oficialii companiei vorbind doar despre un plan pentru înlocuirea voluntară a dispozitivelor vândute până acum, numărul cazurilor de incendiere spontană a telefoanelor Note7 creşte rapid, peste 70 de incidente fiind raportate până acum doar pe teritoriul Statelor Unite.

Într-o încercare de a limita apariţia unor noi incidente, inginerii Samsung vor veni cu un remediu temporar ce presupune oprirea alimentării acumulatorului atunci când nivelul de încărcare atinge 60% din capacitatea nominală. Având în vedere că toate cazurile de incendiere raportate au survenit în timp ce telefonul mobil se afla la încărcat, putem presupune că problemele apar atunci când încărcarea bateriei atinge un nivel critic, ducând la străpungerea membranei separatoare aplicată necorespunzător şi apariţia unor reacţii chimice necontrolate între substanţele care alcătuiesc anodul şi catodul acumulatorului.

Teoretic limitând încărcarea acumulatorului ar putea fi prevenite noi cazuri de incendiere, sau măcar limitată amploarea reacţiilor chimice rezultate.

Planul va fi implementat cu ajutorul unor actualizări OTA ce vor fi livrate începând cu data de 20 septembrie, aplicabile tuturor exemplarelor Galaxy Note7 nereturnate, identificate ca fiind parte din loturile cu probleme. Desigur, dispozitivele deja înlocuite şi exemplare Note7 care folosesc acumulatori fără risc de incendiu nu vor fi afectate de această limitare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult