Limitările pentru WP7 Tango rulat cu 256 MB RAM

08.03.2012
Limitările pentru WP7 Tango rulat cu 256 MB RAM

Smartphone-urile cu Windows Phone 7 au o mică problemă legată de prezenţa pe piaţă. Microsoft nu a vizat până acum segmentul entry level. Preţul modelelor lansate până acum s-a încadrat în gama high end sau mainstream. Explicaţia este destul de simplă. Microsoft a impus limitări hardware stricte. Producătorii care doreau să implementeze WP7 erau obligaţi să le urmeze şi să folosească nişte componente nu tocmai ieftine. Spre exemplu, telefonul trebuie să vină cu un chipset dotat cu procesor la 1 GHz şi cu accelerator grafic.

Nokia Lumia 610 la MWC 2012

Windows Phone 7 Tango, următorul update al sistemului de operare mobil de la Microsoft, va putea rula pe terminale cu doar 256 MB RAM, însă cu o serie de limitări. Le vom lista în continuare.

  • Anumite aplicaţii din Marketplace nu vor putea fi instalate
  • Subscripţiile la podcast-uri nu vor fi suportate
  • Serviciul Bing Local Scout nu va fi disponibil
  • Tranziţia rapidă de la o aplicaţie la alta, introdusă odată cu Mango, nu va fi suportată
  • Pozele realizate cu camera foto nu vor putea fi încărcate automat în SkyDrive
  • Redarea fişierelor video HD va fi limitată la anumite codec-uri
  • Anumite funcţii ce rulează în fundal vor fi blocate

Nokia Lumia 610 va primi un update la WP7 Tango

Nokia Lumia 610 este primul terminal cu WP7 orientat spre segmentul entry level. El vine cu procesor tactat la 800 MHz şi 256 MB RAM. Iniţial, el va rula Windows Phone 7.5 Mango, însă este aşteptat un update ulterior la Tango. Mai mult, se vorbeşte despre apariţia unui model viitor cu o rezoluţie mai mică a ecranului. Aceasta ar putea reduce şi mai mult din preţul telefonului, astfel încât el să poată concura cu modele precum HTC Explorer, Samsung Galaxy Pocket sau Sony Ericsson Xperia mini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News