Lionel Messi: 35 de iPhone-uri din aur cadou pentru câștigătorii Cupei Mondiale

06.03.2023
Lionel Messi: 35 de iPhone-uri din aur cadou pentru câștigătorii Cupei Mondiale

Celebrul fotbalist Lionel Messi, căpitanul echipei Argentinei care a câștigat Campionatul Mondial în toamna anului trecut, este fan iPhone. Acesta demonstrează asta prin cadoul pe care l-a făcut întregii echipe câștigătoare, dar și membrilor staff-ului al echipei de la mondiale. Messi a cumpărat nu mai puțin de 35 de modele iPhone 14 Pro, personalizate cu capac de spate din aur și numele fiecărui membru care primește un telefon și le-a dăruit celor care au contribuit la victoria Argentinei.

Messi a colaborat cu o companie care realizează iPhone-uri personalizate la comandă

Messi a colaborat cu iDesign Gold, o companie care realizează telefoane Apple personalizate pentru a realiza acest cadou. Spatele fiecărui iPhone din aur este decorat cu numele jucătorului sau membrilor echipei din staff, numărul de pe tricou și logo-ul AFA (Asociația de Fotbal din Argentina). Desigur, și logo-ul iDesign Gold este prezent.

Fiecare iPhone 14 Pro în parte este livrat într-o cutie specială, alături de un certificat de autenticitate. Fiecare telefon în parte este dezasamblat și reasamblat manual pentru a schimba sticla de pe spate cu o placă suflată cu aur.

iphone 14 pro gold messi

Prețul unui astfel de iPhone în varianta de 1 TB este de aproximativ 4.600 de euro, mai mult decât dublu față de prețul original al telefoanelor din magazine. Costul acestui „cadou” pentru echipa câștigătoare se ridică astfel la aproximativ 160.000 de euro. Cel mai probabil însă, Messi nu a plătit această sumă din buzunarul său. Întrucât iDesign Gold a publicat fotografii cu telefoanele și cu Messi pe conturile lor de social media, cel mai probabil acesta a fost un parteneriat între companie și fotbalist.

Oricât ar costa un astfel de iPhone pentru a fi produs sau cumpărat, valoarea adevărată a acestor modele unice va crește cu siguranță în timp. Acestea vor deveni cu siguranță obiecte colecționabile între fanii fotbalului, dar și printre colecționarii de tehnologie. Rămâne însă de văzut cât va costa în realitate unul dintre cele 35 de telefoane atunci când vor apărea inevitabil la licitații online. Probabil că vor mai trece câțiva ani până la acel eveniment.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult