Lista cu telefoanele Xiaomi care primesc upgrade la Android 12

04.11.2021
Lista cu telefoanele Xiaomi care primesc upgrade la Android 12

Dezvăluit încă din luna mai, Android 12 este disponibil deja pentru seria de telefoane Pixel și va ajunge curând și pe telefoanele altor producători, Samsung, Asus, Oppo și Xiaomi pregătind liste stufoase cu dispozitivele care primesc Android 12.

De mult intrat în rândul producătorilor smartphone de primă linie, Xiaomi și-a clădit reputația mai întâi prin calitatea designului hardware și competitivitatea cu produsele brandurilor occidentale, iar ceva mai târziu și prin suportul excelent pe partea de software. Vremurile când MIUI era considerat o clonă de iOS au fost date uitării, produsele Xiaomi având acum o identitate proprie susținută cu un pachet convingător de servicii și aplicații incluse. Însă cel mai important, Xiaomi a renunțat să mai modifice sistemul Android până la punctul în care utilizatorii abia dacă își mai pot da seama că folosesc o platformă Google. Schimbarea de strategie a permis reducerea efortului depus la adaptarea noilor ediții de Android, permițând actualizarea mai multor dispozitive în mai puțin timp.

Deocamdată, neconfirmată oficial, lista cu telefoanele Xiaomi care primesc actualizare la Android 12 este surprinzător de stufoasă:

Xiaomi Android 12

În general, telefoanele de buget din gama Redmi primesc o singură revizie majoră de Android, astfel că excluderi precum seria Redmi 9 nu ar trebui să surprindă.

Fără un calendar precis, ordinea de livrare a noului firmware începe cu seria flagship Xiaomi Mi11, urmând dispozitivele incluse deja în programul public de testare beta și cele aflate deocamdată în etapa closed-beta. Probabili că ultimele pe lista priorităților sunt produsele din gama Redmi și POCO.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult