Lista telefoanelor Huawei care primesc update la HarmonyOS pe 2 iunie

31.05.2021
Lista telefoanelor Huawei care primesc update la HarmonyOS pe 2 iunie

Huawei pregătește cea mai mare lansare a companiei din 2021 pe data de 2 iunie. În cadrul evenimentului sunt așteptate anunțuri pentru cele mai noi dispozitive mobile ale companiei, fiind deja confirmată prezența unui ceas, a unui telefon și a unei tablete pe scenă, însă cel mai important anunț va fi despre software-ul companiei. HarmonyOS, sistemul de operare proprietar al Huawei, va înlocui Android pe multe dintre dispozitivele mobile deja lansate și va fi prezent pe generațiile următoare din fabrică. Iată lista dispozitivelor așteptate să primească update la noul HarmonyOS cel mai repede.

Un mesaj publicat pe Weibo, rețeaua de socializare chineză, sugerează că HarmonyOS nu doar că va fi prezentat oficial miercuri, 2 iunie, ci va fi și lansat în aceeași zi pe o selecție de dispozitive deja disponibile în piață. Este vorba despre cele mai recente modele high-end din seriile Mate, P, Nova și MatePad, lansate în ultimul an cu Android fără servicii Google. Sistemul de operare a fost deja în testare beta în ultima jumătate de an pe câteva dintre aceste modele.

Telefoanele Huawei care primesc update la HarmonyOS pe 2 iunie

Seria Mate

  • Mate 40 Pro
  • Mate 40 Pro+
  • Mate 40 RS
  • Mate X2

Seria P

  • P40
  • P40 Pro
  • P40 Pro+

Seria Nova

  • Nova8
  • Nova8 Pro

Seria MatePad

  • MatePad Pro

Conform mesajului publicat pe Weibo, versiunea finală de HarmonyOS va fi finalizată astăzi, 31 martie și va fi apoi urcată pe serverele de actualizări de la Huawei. Utilizatorii vor primi update-ul în regim OTA (over the air), însă probabil că lansarea nu va fi simultană pentru toate dispozitivele. La fel ca în cazul update-urilor Android, Huawei va lansa acest pachet software în valuri.

În același timp, telefoanele care sunt afișate în magazine vor fi actualizate la HarmonyOS pentru a putea fi încercate de către viitorii clienți.

Desigur, aceasta este doar lansarea inițială a sistemului de operare. Huawei plănuiește să actualizeze și alte serii de dispositive mai vechi sau mai puțin performante. Compania va anunța treptat disponibilitatea noului software pentru fiecare telefon în parte.

sursa: Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult