Lista telefoanelor Motorola care vor primi update la Android 9.0 Pie

16.08.2018
Lista telefoanelor Motorola care vor primi update la Android 9.0 Pie

După ce HTC s-a grăbit să dezvăluie lista de smartphone-uri care vor primi actualizare la noul Android 9.0 Pie, a venit rândul Motorola să publice o listă similară. În cazul producătorului american, avem de a face cu opt modele, lansate în ultimii doi ani, însă printre ele se numără doar dispozitive de top sau modele foarte populare din generaţiile mai noi, nu şi telefoane de buget.

Moto Z3 Play

De exemplu, modelul Moto Z original, lansat în 2016 nu va fi actualizat la noul Android şi nici modelele mid-range lansate anul trecut precum Moto G5. Seriile Moto E sunt de asemenea ocolite de noul software, compania refuzând să includă chiar şi telefoanele Moto E5 dezvăluite în primăvara acestui an. De altfel, Motorola a confirmat deja că modelele Moto E nu vor primi niciun update major de software.

Iată lista completă de telefoane Motorola care vor fi actualizate la Android 9.0 Pie:

  • Moto Z3
  • Moto Z3 Play
  • Moto Z2 Force
  • Moto Z2 Play
  • Moto X4
  • Moto G6 Plus
  • Moto G6
  • Moto G6 Play

Avem astfel o selecţie de două telefoane flagship (Z3 şi Z2 Force), trei modele mid-range premium (Moto Z3 Play, Z2 Play şi X4) şi trei modele mid-range foarte populare (Moto G6 Plus, Moto G6 şi Moto G6 Play). Având în vedere că Motorola foloseşte o versiune de Android foarte puţin personalizată, este posibil ca telefoanele pe care le va lansa în viitorul apropiat să fie lansate direct cu Android 9.0 însă, deci alte dispozitive din viitor, chiar şi din gamele inferioare ar putea să beneficieze de noul software.

Încă nu avem un program pentru aceste lansări, însă primele update-uri pentru telefoanele Motorola vor fi lansate în toamna acestui an. Cu siguranţă, variantele high-end vor avea prioritate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult