„Clona” de iPhone X de la Motorola are un nou nume: P30

15.08.2018
„Clona” de iPhone X de la Motorola are un nou nume: P30

Ştiam încă de la începutul anului că Motorola lucrează la un nou smartphone cu ecran decupat, însă acesta a apărut în diverse fotografii sub mai multe nume. Iniţial părea să fie numit Moto X5, apoi Motorola One Power, însă numele său final ar putea fi Motorola P30, un telefon mid-range premium cu design familiar care ar putea să debuteze în viitorul foarte apropiat.

Noile detalii despre acest telefon sugerează că avem de a face cu o „clona” de iPhone X în termeni de design. Decupajul din partea de sus seamănă izbitor de mult cu cel de pe telefonul Apple, iar sistemul dual camera de pe spate vine cu doi senzori orientaţi vertical cu un blitz LED în centru. Ce oferă Motorola P30 şi nu vedem pe iPhone este un senzor de amprentă circular pe partea din spate, inscripţionat cu logo-ul Motorola.

Logo-ul Motorola poate fi observat şi în partea de jos a ecranului în spaţiul pe care l-am întâlnit pe toate telefoanele cu Android cu ramă subţire, spaţiu care nu se regăseşte şi pe iPhone. Construcţia este realizată din sticlă pe ambele părţi şi aluminiu pe margini, asemeni tuturor telefoanelor premium din ultimii câţiva ani.

La capitolul hardware, avem de a face cu un ecran de 6,2” pe format 19:9, un procesor octa-core încă nespecificat, însă ar putea fi vorba despre un model din seriile Snapdragon 600 sau 700, 6 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 3.000 mAh. De asemenea, camera principală va beneficia de un senzor de 16 megapixeli, în timp ce senzorul secundar va oferi rezoluţie de 5 megapixeli, acest lucru sugerează că avem de a face cu un mod portret, fără zoom sau capabilităţi „wide”.

Având în vedere câte lucruri cunoaştem deja despre acest telefon, probabil că data de lansare este foarte aproape, însă Motorola nu a anunţat încă nimic în mod oficial despre un eveniment în cadrul căruia ar urma să îl prezinte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult