Lista telefoanelor Sony Xperia care primesc update la Android 10 nu este foarte lungă

21.10.2019
Lista telefoanelor Sony Xperia care primesc update la Android 10 nu este foarte lungă

Divizia de smartphone-uri Sony a văzut şi zile mai bune, însă compania japoneză nu renunţă încă la acest business. Noua serie de dispozitive Xperia cu ecrane înalte pare să se bucure de un succes limitat, însă acest lucru nu înseamnă că producătorul de telefoane abandonează utilizatorii acestora, sau pe cei care au cumpărat smartphone-uri Sony în trecut. Conform operatorului japnez NTT DoCoMo, Sony urmează să lanseze foarte curând update la Android 10 pentru multe dintre dispozitivele sale de top din ultimii câţiva ani.

După cum era de aştepta, modelele Xperia 1 şi Xperia 5, lansate de curând, vor fi printre primele dispozitive ale companiei care vor fi actualizate la Android 10, însă doar câteva dintre modelele mai vechi lansate în ultimii câţiva ani vor face trecerea la noua variantă. Este vorba despre modelele XZ2 în toate variantele, adică Standard, Premium şi Compact, modelul Xperia XZ3 şi Xperia Ace. În rest, DoCoMo nu oferă detalii despre alte dispozitive Sony care vor primi update-ul.î

Telefoanele Sony Xperia care primesc Android 10:

  • Xperia XZ2
  • Xperia XZ2 Premium
  • Xperia XZ2 Compact
  • Xperia XZ3
  • Xperia Ace
  • Xperia 1
  • Xperia 5

Este interesant însă faptul că Xperia 10 şi 10 Plus, modele mid-rage lansate anul acesta, nu sunt pe listă şi nici Xperia XZ1, lansat în 2017. De altfel, alte variante alte telefoanelor, cât şi cele din alte serii precum Xperia E, nu par să facă trecerea la noul Android, cel puţin nu în primul val.

De obicei lansarea de actualizări software pe dispozitivele Sony se face mai întâi pe piaţa internaţională şi abia după în Japonia, deci este foarte posibil ca Android 10 să ajungă pe telefoane foarte curând pe aceste dispozitive. De altfel, software-ul Sony nu mai este foarte diferit la nivel de interfaţă faţă de versiunea „Android One”, compania oferind doar câteva aplicaţii proprietare, printre care şi aplicaţia de cameră.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult