Lollipop este acum instalat pe 21% dintre dispozitivele Android

09.09.2015
Lollipop este acum instalat pe 21% dintre dispozitivele Android

Cele mai noi statistici de utilizare ale sistemului de operare Android au dezvăluit că procentul de utilizatori care folosesc Lollipop este într-o continuă creştere. Deşi nu a ajuns încă să fie cea mai populară versiune a software-ului de la Google, nu mai puţin de unul din cinci dispozitive cu Android de pe piaţă folosesc versiunile 5.0 sau 5.1.

Chiar dacă ne pregătim de lansarea lui Android 6.0 Marshmallow, Lollipop este probabil versiunea sistemului de operare pe care o vom vedea cel mai des pe dispozitivele din viitor. Majoritatea producătorilor lansează acum exclusiv smartphone-uri şi tablete bazate pe Android 5.x şi vor continua probabil să ofere astfel de dispozitive chiar şi după apariţia noii versiuni.

Lollipop era la înteputul lunii septembrie instalat pe 21% dintre dispozitivele cu Android care au acces la Google Play Store. Versiunea anterioară a sistemului de operare, KitKat (4.4) se regăseşte însă pe 39,2% din toate dispozitivele, în timp ce Jelly Bean este pe locul al doilea cu 31,8%. La sfârşitul clasamentului se regăsesc Gingerbread, instalat pe 4,1% din dispozitive, Ice Cream Sandwich, pe 3,7% şi în final Froyo, cu 0,2%, cea mai veche versiune de Android cu acces la cea mai nouă versiune de Google Play Store.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult