Lumia 1520 – cum arată noul smartphone Nokia cu ecran de 6″

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 29.08.2013
Lumia 1520 – cum arată noul smartphone Nokia cu ecran de 6″

Cun nume de cod Bandit, acesta este primul smartphone Nokia cu sistem Windows Phone ce include ecran Full HD. Purtând titlul de cel mai mare smartphone Nokia de până acum, Lumia 1520 se prezintă cu un ecran spaţios de 6 inch, acomodat într-o carcasă unibody surprinzător de subţire.

Nokia Lumia 1520

Pus alături de un exemplar Nokia Lumia 1020 cu ecran de 4.5 inch, Lumia 1520 arată diferenţe majore gabarit. Din fericire carcasa realizată din plastic nu pare să fie cu mult mai voluminoasă decât a celui dintâi, chiar dacă interiorul ascunde o cameră foto cu tehnologie PureView, suportând rezoluţia de 20MP.

Din puţinele informaţii disponibile la bursa zvonurilor, aflăm că Lumia 1520 este realizat în jurul unui chipset Qualcomm cu procesor quad-core şi include suport pentru încărcarea wireless a acumulatului din dotare. Sistemul de operare livrat va fi Windows Phone 8, actualizat la versiunea GDR3 pentru a suporta rezoluţia de afişare a noului ecran.

Încadrat în gama high-end a producătorului finlandez, Nokia Lumia 1520 va ieşi în calea topurilor de gamă bazate pe Android în această toamnă, probabil spre finalul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie.

Tags: