Magic V, primul telefon Honor cu ecran pliabil, primește teaser video și listă neoficială cu specificații

01.01.2022
Magic V, primul telefon Honor cu ecran pliabil, primește teaser video și listă neoficială cu specificații

Honor Magic V ar putea fi primul „telefon Huawei” cu ecran pliabil pe care să-l poți cumpăra din Europa gata echipat cu pachetul de servicii Google. Eventual, la un preț mai bun decât P50 Pocket, noul telefon pliabil de la Huawei.

Oficial, Magic V și P50 Pocket vin de la companii complet diferite și nu vor avea nimic în comun. În practică, Honor Magic V ar putea să fi trecut puțin și prin „bucătăria” Huawei, măcar în pauza de masă.

Potrivit primului teaser video oficial, noul smartphone este un telefon cu clapetă, având ecranul pliabil la interior și cameră foto la exteriorul carcasei, delimitată cu un singur ornament de mari dimensiuni. Spre comparație, Huawei P50 Pocket se prezintă cu două ornamente pentru camera foto, de formă circulară și destul de mari.

Revenind la noul model Honor, Digital Chat Station (o cunoscută sursă de zvonuri) descrie prototipul lui Honor V drept un telefon cu două ecrane, unul principal cu rată de refresh la 120Hz și altul secundar, plasat pe exteriorul carcasei, funcționând la 90Hz. Doar ecranul principal ar urma să aibă o singură perforație pentru camera foto, aplicată în colțul stânga-sus Camera foto principală va avea un senzor principal de 50MP, posibil modelul Sony IMX700, preluat de la modelul Honor Magic 3 Pro Plus. Configurația are la bază chipsetul Snapdragon 8 Gen 1 și un acumulator  cu funcție de încărcare rapidă la 66W. Telefonul este livrat cu versiunea Android 12 și pachetul de servicii Google deja instalat.

Din alte surse aflăm că ecranul principal va atinge în modul extins atinge diagonala de 8 inch și funcționează la rezoluția 2200×2480 pixeli. Ecranul plasat pe exteriorul carcasei, denumit Cover Screen, va avea o diagonală respectabilă de 6.5 inch, sugerând că Magic V se pliază mai degrabă ca un carnețel și ca un telefon clamshell. În schimb, camera foto ar urma să aibă un senzor principal cu rezoluție nativă de 108MP, folosit în modul binning 9:1 pentru a livra o rezoluție efectivă de 12MP. Camera frontală ar urma să fie un model de 16MP, fără prea mari pretenții în ce privește calitatea imaginii. Acumulatorul, de 4500mAh, ar putea fi de fapt o combinație de doi acumulatori găzduiți în cele două jumătăți ale carcasei.

Honor nu a stabilit o dată de lansare concretă pentru noul telefon Magic V, rămânând de văzut dacă producătorul chinez doar așteaptă ivirea unor condiții optime pentru o lansarea cu expunere mediatică mare, sau pur și simplu avem de-a face cu un produs la stadiu de promisiune.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult