Magic X, primul telefon pliabil Honor, ar putea fi lansat foarte curând

03.10.2021
Magic X, primul telefon pliabil Honor, ar putea fi lansat foarte curând

Telefoanele pliabile au ajuns la o oarecare maturitate, modelele Galaxy Z Fold3 și Flip3 fiind dovada că nu toate dispozitivele de acest fel sunt și „fragile”. De acum înainte, ne putem aștepta la astfel de modele de la toate companiile din industrie, iar Honor ar putea fi următorul brand cu renume care aduce un astfel de telefon pe piață: Magic X. Se pare însă că nu va fi un dispozitiv 100% original, întrucât dezvoltarea lui a început încă de pe vremea de când Honor aparținea de Huawei.

Honor Magic X va avea multe în comun cu Huawei Mate X2

Honor Magic X, așa cum este cunoscut telefonul pliabil Honor în prezent, urmează să fie lansat cândva în cel de-al patrulea trimestru din 2021, conform Chrysanthemum, un leaker din China. Având în vedere că cel de-al patrulea trimestru a început deja pe 1 octombrie, mai sunt doar trei luni în care acesta ar putea fi dezvăluit. Leaker-ul spune că dezvoltarea telefonului a început în urmă cu mai mult timp și că din acest motiv, va fi foarte similar în termeni de capabilități și design cu modelul Huawei Mate X2, lansat la începutul acestui an.

De altfel, Huawei Mate X2 este la rândul său inspirat de modelele Galaxy Z Fold de la Samsung, cu un display exterior mai mic și un ecran pliabil la interior. Diferența majoră este că Samsung ascunde o cameră sub ecranul intern, în timp ce Huawei a ales la momentul respectiv să nu ofere o cameră frontală la interior. Această problemă ar putea fi corectată pe varianta Honor.

Având însă în vedere faptul că Honor pare să pună un mare accent pe piața din China, aducând dispozitivele sale mobile în Europa cu o întârziere de câteva luni, nu ne așteptăm să vedem Honor Magic X în această regiune în viitorul apropiat.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult