Mai puține motive pentru upgrade: Samsung aduce funcțiile software noi pe toate generațiile Galaxy Z Fold și Flip

05.09.2022
Mai puține motive pentru upgrade: Samsung aduce funcțiile software noi pe toate generațiile Galaxy Z Fold și Flip

Samsung Galaxy Z Fold4 a venit cu o serie de îmbunătățiri, însă niciuna fundamentală, care să schimbe semnificativ experiența de utilizare a dispozitivelor pe acest format. Cea mai mare schimbare a fost una la nivel software, care adaugă în partea de jos a ecranului un dock, de unde poți accesa rapid cele mai des utilizate opt aplicații, iar acum, Samsung adaugă aceste noi funcții și pe modelele mai vechi de Fold. Astfel, cei care au deja un astfel de telefon, au motive mai mici de a face upgrade la noua generație.

Primele modele care primesc noul OneUI 4.1.1 cu taskbar și CoverScreen îmbunătățit sunt Fold3 și Flip3

Samsug a început deja să ofere update-ul la OneUI 4.1.1, bazat pe Android 12L pe Galaxy Z Fold3 și Z Flip3. Cele două modele din 2021 sunt similare în termeni de design față de variantele mai noi, în timp ce singurele diferențe majore la capitolul hardware sunt procesoarele din generația Snapdragon 888 și camerele cu performanțe mai modeste. Astfel, cei care nu au decis să facă încă upgrade la noile Fold4 și Flip4, beneficiază de aceleași capabilități software noi, precum taskbar-ul din partea de jos, gesturile noi de multitasking și modul Quick Shot pentru fotografii pe Flip. De asemenea, toate capabilitățile noi de pe Cover screen, apar și pe Flip3.

Din fericire, acestea nu sunt singurele modele care primesc acest update. Samsung oferă mai întâi pe generația „3” update-ul, însă compania a confirmat că Android 12L va fi lansat și pentru Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip și Flip 5G, cât și pe originalul Galaxy Fold, lansat în 2019. Nu avem însă un termen pentru lansarea acestui update pe variantele mai vechi de pliabile Samsung.

Pe lângă telefoane, și ceasurile din seria Galaxy Watch4, Watch 3 și Watch Active 2 vor primi update la OneUI 4.5. Totuși, doar Watch4 va primi toate capabilitățile software noi care se regăsesc pe seria Watch5. Modelele mai vechi sunt bazate pe Tizen, și nu pe WearOS, deci nu vor beneficia decât de anumite îmbunătățiri, precum noi design-uri pentru cadran și detecție pentru sforăit în modul de monitorizare a somnului.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult