MediaTek livrează o nouă generație de chipseturi pentru telefoane low-cost

03.11.2020
MediaTek livrează o nouă generație de chipseturi pentru telefoane low-cost
Foto: shutterstock.com

Realizate folosind procesul de fabricație pe 5nm, noile chipseturi MediaTek promit salturi masive de performanță și eficiență pentru următoarea generație de telefoane low-cost.

Deși este hulit de cei dispuși să plătească oricât pentru achiziționarea smartphone-ului mult dorit,  MediaTek și-a construit o reputație foarte bună la gama de buget, prin raportul excelent performanță/preț.

 

Deși producătorul chinez încearcă să se impună pe nișe de piață mai profitabile, cum ar fi telefoane de gaming, deocamdată nu de acolo vin cele mai mari venituri. Grosul vânzărilor este în continuare reprezentat de chipseturi pentru telefoane low-cost. Astfel, vestea cum că MediaTek pregătește lansarea a două modele de chipseturi pe 5nm (posibil 6nm) adresate acestui segment de piață este primită cu mare interes de producătorii smartphone și consumatori deopotrivă.

MediaTek

Denumite MT6839 și MT6891, noile chipseturi sunt așteptate să aducă un salt de performanță major. Ambele soluții ar urma să fie bazate pe nuclee ARM din seria Cortex-A78, mai lente decât soluția Cotrex-X1 întâlnită pe unele chipseturi high-end, dar totuși mult mai performante decât soluția Cortex-A77 disponibilă pe actualul chipset Dimensity 1000 Plus – vârful de gamă MediaTek. Potrivit datelor furnizate de producătorul ARM, saltul de performanță ar putea fi chir și de 20% peste nivelul soluțiilor oferite în prezent de MediaTek.

Exceptând tipul procesorului folosit, prea multe informații nu sunt disponibile despre noile chip-uri MediaTek pe 5nm. Aproape sigur, acestea vor dispune de conectivitate 5G, într-o implementare mai ieftină și, eventual, mai performantă decât produsele competitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult