MediaTek Dimensity 1000+ este un nou chipset pentru telefoane de gaming, cu suport dual-SIM în rețele 5G

07.05.2020
MediaTek Dimensity 1000+ este un nou chipset pentru telefoane de gaming, cu suport dual-SIM în rețele 5G

Dimensity 1000+ este cea mai nouă versiune a chipsetului MediaTek pentru telefoane de gaming cu suport pentru rețele 5G.

Deși are la bază același design ca predecesorul Dimensity 1000, noua versiune include mai multe optimizări pentru segmentul telefoanelor de gaming. Astfel, modelul 1000+ suportă ecrane cu rezoluție 1080+ (rată de aspect până la 21:9) și viteză de 144Hz. În plus, motorul video MiraEngine suportă acum procesarea clipurilor video de la formatul SDR la cel HDR10+, pentru o experiență vizuală îmbunătățită.

Pentru partea de conectivitate 5G, MediaTek a introdus o tehnologie numită 5G UltraSave, care eficientizează consumul de energie la folosirea rețelelor 5G. Concret, telefoanele bazate pe chip-ul Dimensity 1000+ vor putea comuta automat într-un mod cu lățime de bandă redusă, atunci când aplicațiile folosite nu solicită întreaga viteză oferită de rețeaua 5G. MediaTek estimează că în acest fel consumul de energie poate fi redus cu până la 32%.

Atunci când conexiunea 5G este folosită la întregul potențial (ex. pentru streaming video la rezoluție înaltă), telefonul va putea agrega două conexiuni 5G în bandă sub-6GHz pentru a obține o lățime de bandă de 4.7Gbps la download, respectiv 2.5Gbps la upload. În plus, pe telefoanele care implementează capabilitatea dual SIM, ambele cartele vor putea fi conectate simultan la rețele 5G. Chip-ul suportă și tehnologia VoNR (Voice over New Radio), pentru apeluri de voce la claritate înaltă prin rețeaua 5G.

În funcție de acoperirea semnalului, telefoanele cu chipset MediaTek Dimensity 1000+ vor putea comuta automat între rețele 4G și 5G, fără latențe sau întreruperi sesizabile a conexiunii.

Vizând optimiza puterii de procesare vs consumul de energie, tehnologia HyperEngine 2.0 ajustează în mod dinamic frecvențele pentru CPU, GPU și memoria RAM, asigurând un nivel optim de performanță în majoritatea situațiilor. Algoritmul ține seama inclusiv de tipul conexiunilor folosite (de la 5G, până la Bluetooth) în stabilirea nivelului de putere disponibilă pentru aplicațiile rulate pe telefon.

Realizat folosind procesul de fabricație pe 7nm, chipsetul Dimensity 1000+ oferă CPU octa-core cu 4x nuclee Cortex-A77 de înaltă performanță și 4x nuclee Cortex-A55 optimizate pentru eficiența consumului de energie. Chip-ul mai dispune de un GPU din seria Mali G77 MP9 și controller de memorie quad-channel cu suport pentru chip-uri LPDDR4X.

Vârful de gamă MediaTek va debuta pe un dispozitiv livrat de producătorul chinez iQOO, recunoscut în piețele asiatice pentru telefoane de gaming cu prețuri atractive.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult