MediaTek anunță Dimensity 700, un nou chipset pentru telefoane low-cost cu 5G

11.11.2020
MediaTek anunță Dimensity 700, un nou chipset pentru telefoane low-cost cu 5G

Deținător al unei oferte de chipseturi deja foarte bine diversificată, MediaTek își consolidează oferta pentru telefoane low-cost cu 5G lansând Dimensity 700.

Realizat folosind procesul de fabricație pe 7nm, Dimensity 700 este versiunea imediat inferioară a chip-ului Dimensity 720, creată pentru telefoane 5G care trebuie să se încadreze într-un buget mai strict.

mediatek

MediaTek face posibilă lansarea de telefoane 5G la aproape orice nivel de preț

Spre exemplu, telefoanele bazate pe Dimensity 700 vor putea folosi ecrane Full HD+ cu rată de refresh doar până la 90Hz, respectiv până la 64MP pentru camera foto principală. MediaTek include totuși capabilități AI ce ar putea fi folosite pentru optimizarea calității imaginii și implementarea serviciilor de asistență prin comandă vocală.

Lista dotărilor este completată cu capabilități dual-SIM (inclusiv în modul 5G), CPU octa-core cu frecvență de 2.2GHz și interfață de memorie LPDDR4X.

mediatek

O încercare și pe segmentul laptopuri

Vizând segmentul laptop, MediaTek a dezvăluit și două modele de chipseturi intenționate pentru dispozitive Chromebook. Realizat folosind procesul de fabricație pe 7nm, MT8192 este o soluție pentru gama main-stream. Mai interesant ar putea fi însă chip-ul MT8195, realizat folosind un proces de 6nm. Acesta combină nu mai puțin de patru nuclee Cortex-A78 (gama de top a producătorului ARM) și alte patru nuclee Cortex-A55, rezultând cu CPU cu performanțe ce rivalizează alternativele Intel, dar fără a sacrifica autonoima bateriei. Fără ambiții prea mari pe partea de gaming, MediaTek echipează noul SoC cu un GPU din seria ARM Mali-G57.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult