MediaTek anunţă Dimensity 800, un procesor mid-range cu modem 5G integrat

02.01.2020
MediaTek anunţă Dimensity 800, un procesor mid-range cu modem 5G integrat

MediaTek a anunţat la finalul anului trecut un nou chipset numit Dimensity 1000, un procesor high-end, capabil să ţină pasul în termeni de performanţă cu soluţiile altor producători din piaţă precum Qualcomm, Huawei, Samsung sau Apple, care include şi un modem 5G integrat. Se pare însă că planurile producătorului taiwanez de cipuri sunt ceva mai ambiţioase, compania anunţând existenţa modem-ului mid-range Dimensity 800, care va ţinti spre dispozitivele de buget.

MediaTek este tradiţional un producător de cipuri de buget, procesoarele sale fiind integrate de obicei în dispozitive mai ieftine ale companiilor. Cu seria Dimensity, MediaTek pare să încerce să acapareze şi o parte din dispozitivele ceva mai scumpe, sau cel puţin mai performante, oferind soluţii proprietare cu capabilităţi moderne.

Noul chipset Dimensity 800 va intra în concurenţă directă cu Snadpragon 765 de la Qualcomm, un alt chipset modern care promite un modem 5G integrat. Chiar dacă nu ştim mare lucru despre specificaţiile tehnice ale lui Dimensity 800, acesta cu siguranţă va folosi acelaşi modem 5G precum modelul Dimensity 1000, MediaTek M70, care este capabil să asigure transfer de date de până la 4,7 Gbps la download şi 2,5 Gbps la upload, mai mult decât sunt momentan reţelele 5G capabile să ofere.

Compania a promis detalii complete despre Dimensity 800 la CES, care are loc săptămâna viitoare în Las Vegas. Primul telefon echipat cu chipset-ul Dimensity 1000, Oppo Reno 3, a fost anunţat în urmă cu câteva săptămâni, însă nu a ajuns încă pe piaţă. Probabil că şi Dimensity 800 va fi prezentat în mod oficial alături de un smartphone mid-range cu 5G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult