MediaTek Dimensity 1000 este cel mai puternic chipset pentru mobil, conform AnTuTu

27.11.2019
MediaTek Dimensity 1000 este cel mai puternic chipset pentru mobil, conform AnTuTu

MediaTek a anunţat ieri un nou chipset mobil numit Dimensity 1000, primul său model high-end realizat pe arhitectură pe 7nm şi totodată primul model echipat cu modem 5G. Se pare însă că acest model nu este doar cel mai puternic cip MediaTek lansat până în prezent, ci ar putea fi cel mai puternic chipset disponibil în acest moment pe piaţa de smartphone-uri, conform primului test de performanţă reaşizat cu AnTuTu.

AnTuTu a publicat pe site-ul său primul screenshot al unui dispozitiv de test echipat cu MediaTek Dimensity 1000 (MT6889), iar scorul obţinut este un adevărat record pentru un cip de pe platforma Android. Avem de a face cu un scor de 511.363 puncte în AnTuTu, care depăşeşte chiar şi cele mai puternice telefoane disponibile în acest moment, care sunt echipate cu Snapdragon 855+.

Motivul petru care Dimensity 1000 reuşeşte să atingă un scor atât de înalt pare să fie o combinaţie de nuclee puternice de generaţie nouă, noile Cortex-A77, care sunt folosite în premieră aici, cât şi un GPU Mali-G77 mult mai performant decât modelul G76 din trecut. Astfel, MediaTek începe să îşi depăşească condiţia de producător de chipset-uri de rang inferior, reuşind deja să întreacă performanţa altor producători cu tradiţie precum Qualcomm, Samsung, Apple şi Huawei.

Dispozitivele echipate cu MediaTek Dimensity 1000 vor începe să fie livrate cel mai devreme în primul trimestru al anului viitor, deci probabil că nu va rămâne cel mai puternic chipset de pe piaţă pentru prea multă vreme. La începutul lunii decembrie, Qualcomm va prezenta în mod oficial Snapdragon 865, modelul de top pentru anul 2020, care promite încă 20-30% performanţă în plus faţă de 855+.

Cert este că dacă MediaTek va reuşi să ţină preţurile la un nivel scăzut, cum a făcut în trecut, este posibil ca mulţi producători să aleagă cipurile sale Dimensity 1000 faţă de alternative Qualcomm sau Samsung care ar putea oferi la un preţ similar performanţă scăzută.

Aşteptăm cu interes anunţul primelor modele de telefoane cu procesoare Dimensity 1000 cât şi alte teste de performanţă pentru acest procesor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult