MediaTek anunţă un procesor quad-core pentru terminalele mobile accesibile

12.12.2012
MediaTek anunţă un procesor quad-core pentru terminalele mobile accesibile

MediaTek, celebrul producător tawainez de chipuri care oferă soluţii hardware pentru o gamă largă de produse, inclusiv pentru terminalele mobile, a anunţat lansarea chipului MT6589, cea de-a doua soluţie quad-core Cortex-A7 disponibilă pe piaţă şi prima soluţie quad-core complet integrată.

Compania este un furnizor de chipuri cu cost scăzut pentru terminalele Android accesibile, soluţiile precum MT6575 putând fi văzute la lucru în terminale precum Alldro P4. Compania a anunţat astăzi lansarea unui produs nou care oferă un nucleu quad-core ARM Cortex-A7 tactat la frecvenţa de 1GHz, călcând pe urmele soluţiei Qualcomm MSM8225Q, pastila de siliciu integrând în plus un accelerator grafic PowerVR din generaţia a 5-a, cel mai probabil acelaşi SGX531 pe care l-a folosit şi până acum, şi un procesor de imagine cu suport pentru senzori de 13MP, captură video 1080p şi compatibilitate Miracast pentru streaming audio/video wireless.

MediaTek afirmă că noul lor chip MT6589 este prima soluţie quad-core complet integrată, aceasta oferind în aceeaşi pastilă de siliciu un adaptor wireless de reţea şi un modem 2G/3G cu suport Dual SIM. Celelalte două chipuri mobile quad-core prezente în acest moment pe piaţă, Qualcomm APQ 8064 şi Samsung Exynos 4 Quad, nu oferă şi modemul de date, ceea ce le permite taiwanezilor să se mândrească şi cu această premieră şi să atace piaţa cu cost scăzut fără a-şi face prea multe griji.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News