MediaTek lansează Helio G95, o versiune mai rapidă a chipsetului pentru telefoane mid-range

02.09.2020
MediaTek lansează Helio G95, o versiune mai rapidă a chipsetului pentru telefoane mid-range

Disponibil în variante Helio G90 şi Helio G90T chipsetul MediaTek lansat pentru a concura oferta Qualcomm pentru telefoane de gaming low-cost tocmai a primit un upgrade, noul Helio G95 livrând cu până la 8% mai multe performanțe 3D fără niciun cost suplimentar pentru cumpărătorii cale aleg un smartphone echipat cu un SoC din noua revizie.

Helio G95 livrează un CPU octa-core bazat pe nuclee ARM Cortex-A76 şi A55 în configuraţie 2+6, atingând o frecvenţă de 2.05GHz. Accelerarea grafică este lăsată în seama unui GPU din seria Mali-G76, cel mai nou şi puternic nucleu dezvoltat de furnizorul ARM Holdings, funcționând la frecvența de 900MHz (800MHz, anterior). Deși pe partea de CPU, frecvențele de funcționare afișate rămân neschimbate, MediaTek ar urma să livreze și acolo creșteri de performanță promisă, optimizând algoritmii de boost folosiți.

Helio G95 promite performanțe mai bune, la același preț

Chip-ul realizat folosind procesul de fabricaţie pe 12 nm include şi un procesor de imagine capabil să gestioneze camere foto cu rezoluţie  de până la 64MP şi accelerator dedicat pentru aplicaţiile care folosesc procesare AI. Pe partea de conectivitate, dispozitivele motorizate  de chip-ul Helio G95 suportă conexiuni 4G LTE la viteze Cat 12 în modul 4×4 MIMO, conexiuni dual 4G VoLTE, conexiuni Bluetooth 5.0 şi Wi-FI AC. Configuraţia poate avea până la 10GB memorie RAM LPDDR4x.

Noua versiune de chipset Helio G95 este așteptată să aibă debutul pe telefoanele din seria Realmi 7, pregătite pentru lansare în data de 3 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult