MediaTek pregatește Dimensity 9200+, un chipset mai rapid dar probabil mai puțin eficient decât alternativele Qualcomm

27.04.2023
MediaTek pregatește Dimensity 9200+, un chipset mai rapid dar probabil mai puțin eficient decât alternativele Qualcomm

MediaTek Dimensity 9200 a debutat ca o alternativă Snapdragon 8 Gen 1, cu 25% mai eficient și aproape la fel de rapid. Deși nu poate concura cu succesorul SD8 Gen 2, alternativa Dimensity 9200+ ar trebui să livreze un spor de performanță măcar suficient de mare pentru a proteja relevanța MediaTek pe segmentul telefoanelor „flagship killer”, cum sunt cele anunțate în mod frecvent de producătorii chinezi.

Dimensity 9000 de la MediaTek a marcat momentul în care producătorul taiwanez de procesoare a reușit să egaleze performanța unui chipset Qualcomm de top din generația curentă, livrând performanțe apropiate Snapdragon 8 Gen 1. Succesorul Dimensity 9200 a egalat terenul „de bătălie”, oferind și o eficiență energetică superioară, la pachet cu sporul de performanță trecut în pliantele promoționale.

Mai mult axat pe optimizarea frecvențelor de funcționare, Dimensity 9200+ nu pare că va schimba prea mult actuala ierarhie. Potrivit informațiilor obținute pe surse, noul chipst va avea o configurație cu nucleu principal ARM Cortex-X3 prime la 3.35GHz (față de 3.05GHz la modelul non-Plus), 3 x A715 la 3.0GHz (2.85GHz inițial) și 4 x A510 nuclee la 2.0GHz optimizate pentru eficiență (1.8GHz anterior). Probabil că și unitatea GPU Immortalis-G715 va primi un mic spor la partea frecvențelor de funcționare, însă detaliile exacte nu sunt cunoscute.

Per total, sporul de performanță s-a putea apropia de 5%, Dimensity 9200 vs 9200+, rezonabil pentru un refresh al generației lansate cu doar șase luni în urmă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult