MediaTek pregăteşte Helio X12, un nou chipset puternic pentru telefoane cu preţ accesibil

03.12.2015
MediaTek pregăteşte Helio X12, un nou chipset puternic pentru telefoane cu preţ accesibil

Promiţând să lupte de la egal la egal cu chipsetul Exynos 7422, pregătit de Samsung pentru seria Galaxy Note 5, cât şi implementarea Snapdragon 618/620 pregătită de Qualcomm pentru telefoane high-end, MediaTek Helio X12 va putea fi însă găsit şi în echiparea unor modele smartphone accesibile, cu preţuri pornind de la aproximativ 200 dolari.

Simplificând cât mai mult adoptarea noului chipset, MediaTek a proiectat Helio X12 pentru a fi compatibil la nivel de hardware cu platforma actualului Helio X10, folosit pentru echiparea mai multor modele smartphone populare ca Xiaomi RedMi Note 2/Note 3, LeTV Le 1S, OnePlus Mini, Sony Xperia M5, Meizu MX5, Gionee Elife E8, HTC One ME. Toate acestea ar putea fi relansate anul viitor în noi versiuni motorizate de chipsetul Helio X12.

La fel ca predecesorul, Helio X12 foloseşte un CPU octa-core bazat pe nuclee ARM-Cortex A53, frecvenţa nominală de 2.25 GHz crescând cu doar 50 MHz peste modelul actual. Similar, nucleul grafic Imagination GX6250 primeşte un spor de 50MHz, atingând o frecvenţă nominală de 750 MHz fără prea mari efecte asupra performanţelor resimţite.

MediaTek pregăteşte Helio X12, un nou chipset puternic pentru telefoane cu preţ accesibil

Noutatea constă în folosirea unui proces de fabricaţie pe 28 nm îmbunătăţit (HPC+), dezvoltat de TSMC, care ar trebui să amelioreze semnificativ consumul de energie şi temperaturile atinse. În plus, chipsetul Helio X12 introduce suport pentru redare/filmare 4K/30 fps şi funcţie HDR Video Recording, un modem LTE Cat. 6 îmbunătăţit, respectiv conectivitate USB 3.1 pentru transferul rapid de fişiere şi funcţia de încărcare rapidă a bateriei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult