Primele informaţii neoficiale despre Galaxy Note 5 şi Project Zen

Primele informaţii neoficiale despre Galaxy Note 5 şi Project Zen

Galaxy Note Edge a fost doar un experiment parţial convingător, prima implementare Samsung a unui ecran curbat care o fost gândită să atragă într-adevăr atenţia cumpărătorului obişnuit fiind Galaxy S6 Edge. Cererea pentru versiunea Edge a actualului vârf de gamă a fost atât de mare încât Samsung a trebuit să suplimenteze capacitatea de producţie, deci nu este de mirare că şi viitorul Galaxy Note va continua în aceeaşi direcţie, însă zvonurile afirmă că nu vom mai avea de-a face cu două modele gemene ca până acum.

Se pare că Samsung testează în acest moment două ecrane AMOLED cu rezoluţii QHD şi 4K pentru viitorul Galaxy Note 5, alegerea finală urmând să fie făcută în funcţie de consumul energetic şi de fiabilitatea procesului de fabricaţie. Diagonala este necunoscută momentan, însă dacă ţinem cont că Samsung a renunţat de ceva vreme la ideea că „mai mare înseamnă în mod obligatoriu mai bun”, probabil că vom avea de-a face tot cu un model de 5,7” sau unul mărit cu o fracţiune de inchi. Acest ecran va fi însă unul standard, versiunea cu margini curbate fiind rezervată pentru un model diferit al familiei Galaxy Note.

Tot în teste se află şi platforma hardware. În acest moment, inginerii Samsung se pare că au de ales între Exynos 7422, o versiune uşor îmbunătăţită  a actualului Exynos 7420 care va include în acelaşi cip şi modemul radio, memoria RAM şi memoria internă, şi o versiune drastic îmbunătăţită numită Exynos 7430. Cel de-al doilea model se pare că se află însă momentan doar în teste preliminare, iar o implementare pare puţin probabilă în acest moment.

Ecranul curbat pe ambele margini pe care îl ştim de la Galaxy S6 Edge va fi folosit pentru un nou membru al familiei Galaxy Note care este cunoscut în acest moment doar sub numele de cod Project Zen, însă acesta nu va fi un frate geamăn al modelului de bază.

Conform zvonurilor, acesta va oferi un ecran AMOLED curbat cu o diagonală de numai 5,4 sau 5,5”, prezenţa faimosului stylus S-Pen fiind subînţeleasă. Terminalul va folosi o platformă Qualcomm hexa-core Snapdragon 808, aceasta urmând să fie completată de numai 16 GB de memorie internă şi două camere foto cu senzori de 16 şi 8 MP.

Dacă Samsung va respecta programul tradiţional de lansări, şi în acest moment nu avem nici un motiv să credem altceva, cele două telefoane vor fi prezentate la începutul toamnei în cadrul IFA Berlin 2015, ceea ce înseamnă că mai avem circa patru luni în care vom primi informaţii noi care vor confirma sau infirma aceste prime detalii despre evoluţia gamei Galaxy Note.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News