MediaTek prezintă Dimensity 800U un nou chipset cu suport dual-SIM în rețele 5G

18.08.2020
MediaTek prezintă Dimensity 800U un nou chipset cu suport dual-SIM în rețele 5G

Apărând ca o variație a seriei 800, noul model Dimensity 800U suportă conectarea simultană la două rețele 5G în banda sub-6Ghz și suportă camere foto de până la 64MP în configurație quad-camera.

Telefoanele cu chipset Dimensity 800U vor putea folosi ecrane FHD+ cu rată de refresh la 120Hz și reda conținut video cu format HDR10+.

Pe lista dotărilor intră și tehnologia dual Voice over New Radio, permițând apeluri de voce la calitate superioară folosind infrastructura de comunicații 5G.

Comparat spectrului mmWave 5G, rețelele 5G de tip sub-6Ghz pot oferi acoperire mai bună și acomoda mai multe conexiuni simultane în aglomerările urbane dens populate și dens construite. Astfel, deși oferă suport incomplet pentru tehnologia 5G, noul chipset MediaTek poate fi considerat o soluție adecvată pentru comunicații 5G, cel puțin până când extinderea acoperirii în banda mmWave va atinge un nivel satisfăcător.

Dimensity 800U, un chipset 5G mai ieftin dar bine dotat

Dimensity 800U poate fi considerat un rival pentru Snapdragon 765, Kirin 810, Exynos 980 și alte chipseturi cu performanțe și dotări de nivel mediu . Avantajul MediaTek ar trebui să fie însă preţul, producătorul taiwanez reuşind în trecut să livreze chipseturi pentru telefoane la preţuri semnificativ mai mici decât competiția.

Bazat pe designul soluției high-end Dimenisty 1000, Dimensity 800U pune la dispoziție procesor octa-core format din două nuclee Cortex-A76 de performanţă înaltă (frecvență 2.4 GHz), alături de alte șase nuclee eficiente Cortex-A55, funcționând la 2 GHz. Accelerarea grafică este asigurată cu un GPU din seria Mali G-57. Designul include şi un co-procesor „APU”, care asistă la rularea algoritmilor AI, cât şi la procesarea eficientă şi rapidă a fotografiilor.

Considerabil mai performant decât varianta Dimensity 800, noul chipset este așteptat să-și facă simțită prezența pe dispozitive mobile lansate în afara Chinei, începând cu trimestrul Q3-2020.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult