Mediatek va dezvălui săptămâna viitoare cipsetul care va concura Snapdragon 8 Gen 2

03.11.2022
Mediatek va dezvălui săptămâna viitoare cipsetul care va concura Snapdragon 8 Gen 2

Noul flagship Mediatek va avea un GPU mai puternic decât Apple A16 Bionic, chipsetul întâlnit la telefoane iPhone de ultimă generație.

Dezvăluit de populara sursă de zvonuri Ice Universe, cipsetul Dimensity 9200 obține un scor record de peste 1,2 milioane de puncte în benchmark-ul Antutu, ridicat mai ales de acceleratorul grafic mult îmbunătățit. Astfel, nucleul Mali-G715 MC11 GPU reușește să genereze 328 fps în testul  Manhattan ES 3.0 1080p offscreen și 228 fps în testul, Manhattan ES 3.1 1080p. Rezultatele sunt comparabile alternativei Snapdragon 8 Gen 2 și în mod remarcabil, superioare chipsetului Apple a 16 Bionic întâlnit pe actuala generație iPhone 14.

Totuși, înainte de a ne entuziasma prea mult, trebuie spus că performanțele pe partea de CPU sunt cu mult mai bune decât Cele obținute cu actuala generație de chipseturi pentru Android. Astfel, avem de-a face cu o arhitectură CPU cu trei clustere, având un nucleu de înaltă performanță Cortex-X3 CPU la 3.05 GHz, trei nuclee Cortex-A715 la 2.85GHz și patru nuclee Cortex-A510 la 2.0GHz, optimizate rularea cât mai eficientă a sarcinilor de fundal.

În timp ce Qualcomm va dezvălui următorul chipset pentru telefoane flagship în perioada 15 – 17 noiembrie, Mediatek va lua inițiativa cu o săptămână mai devreme.

Deși nu vom întâlni noul Dimensity 9200 în telefoane precum Galaxy S23, cu siguranță acesta își va face apariția în multe alte modele de telefoane din categoria flagship killer, an așa că un un nivel de performanță foarte competitiv nu poate fi decât o veste bună pentru fanii Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult