Performanțele Galaxy S23 Ultra, dezvăluite cu rezultate benchmark

24.10.2022
Performanțele Galaxy S23 Ultra, dezvăluite cu rezultate benchmark

Urmând zvonurilor cum că seria Galaxy S23 va fi motorizată de chipsetul Snapdragon 8 Gen 2, acum aflăm și care ar putea fi performanțele modelului-flagship, S23 Ultra.

Potrivit informațiilor de până acum Samsung va „sări” următoarea generație de chipseturi Exynos, preferând să investească în refacerea cât mai de jos a arhitecturii folosite, sperând că poate anul următor va reuși să depășească soluțiile rivalului Qualcomm.

Între timp, nici Qualcomm nu stă degeaba, detaliile de până acum indicând o reorganizare a configurației de CPU, incluzând mai multe nuclee din categoria „performance”.

Contrar așteptărilor, următorul chipset Qualcomm pentru telefoane high-end va păstra aranjamentul tri-cluster, cu unele ajustări. Astfel, în loc de patru nuclee cu eficiență ridicată vom avea doar trei, funcționând la frecvența de 2.02GHz. Mult mai puternic, grupul de nuclee cu performanțe de nivel mediu crește de la trei la patru, în condițiile unei frecvențe de 2.8GHz. Recomandat prin arhitectura care favorizează performanțe mai mari (cu compromisul unui consum de energie mărit), nucleul de procesare principal, folosit în sarcini precum pornirea aplicațiilor care rulează în prim plan, va avea o frecvență nominală de 3.36GHz.

Sub noua formulă care favorizează procesarea de nivel mediu, soluția Snapdragon 8 Gen 2 ar urma să livreze performanțe sesizabil mai mari decât chipsetul actual, chiar dacă nu la nivelul alternativelor furnizate de Apple.

Identificat cu numele de cod SM-S918U, presupusul prototip Galaxy S23 Ultra a obținut un scor de 1521 puncte în testul Geekbenck 5 single-core și 4689 puncte în cel multi-core. Spre comparație, actualul vârf de gamă Galaxy S22 Ultra  obține 1157 puncte în testul single-core și 3307 puncte testul multi-core. Tot din catalogul Geekbench aflăm și că presupusul exemplar Galaxy S23 Ultra vine cu 8GB memorie RAM, cel mai probabil de tip LPDDR5X.

Potrivit listei preliminare cu specificații, următorul flagship Samsung vine cu o cameră foto de 200MP, acumulator de 5000 mAh și ecran de 6.8 inch, acomodat într-o carcasă cu design modernizat față de generația actuală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult