Meizu 18 ar putea fi următorul telefon care ascunde camera sub ecran. VIDEO

30.01.2021
Meizu 18 ar putea fi următorul telefon care ascunde camera sub ecran. VIDEO

Meizu nu a mai fost în atenția publicului vestic de câțiva ani deja, de când compania și-a limitat eforturile de promovare și vânzare pe piața din Asia. Totuși, următoarele sale modele de top ar putea fi foarte atrăgătoare și pentru publicul internațional, întrucât se zvonește că vom avea de a face cu dispozitive cu tehnologii noi. Meizu nu este o companie străină „inovației”, modelul Meizu Zero promițând încă de acum câțiva ani un dispozitiv fără mufă de încărcare și încărcare exclusiv wireless, însă Meizu 18 ar putea fi primul astfel de dispozitiv al companiei care și ajunge pe piață.

Un clip cu un telefon din gama Meizu 18 dezvăluie că ecranul nu este decupat

A apărut un clip video de câteva secunde în care apare ceea ce pare a fi un model Meizu 18. Această seria va include și noul flagship al companiei, Meizu 18 Max, care pare să fie modelul prezentat aici. Spunem asta pentru că zvonurile anterioare despre Meizu 18 și 18 Pro afirmau că acestea vor fi echipate cu chipset-uri Snapdragon 870. Meizu 18 Max în schimb, este programat să integreze un Snapdragon 888, cel mai nou și mai puternic procesor de la Qualcomm.

Clipul publicat de SparrowNews nu arată foarte multe referitor la design-ul exterior, ci doar partea din față a telefonului. Este însă de ajuns pentru a vedea că nu există un decupaj pentru cameră în ecran. Camera foto este integrată sub ecran, probabil folosind un ecran de la Visionox. Este interesant însă faptul că nu poate fi observată zona în care camera se află, chiar dacă nu au trecut decât câteva luni de la lansarea lui ZTE Axon 20 5G, primul model cu cameră sub ecran.

Este posibil ca tehnologia aceasta să avanseze mai repede decât ne așteptam, pentru un efect care să ascundă perfect camera. Rămâne însă de văzut dacă și calitatea imaginilor pe care aceasta le captează este mai bună, întrucât Axon 20 5G demonstrează motivul pentru care mai mulți producători nu au adoptat încă aceste ecrane: camera frontală face fotografii slabe.

Desigur, există și posibilitatea ca sursa care a oferit acest video să nu fie de încredere, iar telefonul să fie echipat cu o cameră de tip pop-up, acționată de un motor. Totuși, având în vedere că deja am mai văzut un astfel de smartphone pe piață, ar trebui să înceapă să apară și alternativele.

sursa: SparrowNews

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult