ZTE Axon 20 5G, primul telefon cu cameră sub ecran, disponibil și în Europa

03.12.2020
ZTE Axon 20 5G, primul telefon cu cameră sub ecran, disponibil și în Europa

Anunțat în luna septembrie, ZTE Axon 20 5G este primul telefon cu cameră sub ecran care a depășit stadiul de prototip.

Axon 20 este un dispozitiv care încearcă ceva nou, fără a promite performanțe cu adevărat de top, aducând un suflu de prospețime pe o piață care a devenit destul de „plictisitoare” în ultimii ani.

Ecranul de 6,92” folosește rezoluție FullHD+ și frecvență de 90 Hz. Chiar dacă nu este cea mai rapidă soluție de pe piață, acesta oferă totuși procesare pe 10 biți a canalelor de culoare și compatibilitate cu gamutul de culoare DCI-P3. Adevăratul atu este însă tehnologia under-screen camera, care permite mascarea camerei foto de 32MP sub suprafața iluminată a ecranului.

Și pentru că o cameră sub ecran ar putea oferi rezultate mai slabe în utilizare, ZTE spune că a implementat un algoritm software care să îmbunătățească fotografiile realizate.

cameră sub ecran

ZTE Axon 20 5G vine cu o cameră principală de 64 MP, și camere secundare de 8+2+2 MP.

Telefonul folosește chipset-ul Snapdragon 765 de la Qualcomm, și vine în trei configurații hardware: 6+128 GB, 8+128 GB și 8+256 GB. Toate cele trei variante dispun de încărcare rapidă la 30W și acumulator de 4220mAh.

ZTE livrează noul smartphone în Marea Britanie, Japonia, Korea de Sud, Tailanda, Malaiezia, Filipine, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Africa de Sud, țările Uniunii Europene și Ucraina. Urmând campaniei de rezervare, telefonul disponibil în stocuri limitate va fi livrat începând cu data de 21 decembrie. Din păcate, prețul versiunii internaționale a modelului Axon 20 5G nu este precizat pe site-ul ZTE.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult